Ziua cărții sărbătorită la Universitatea Complutense de la Madrid!

Diaspora Madrid

Ziua cărții sărbătorită la Universitatea Complutense de la Madrid!

eveniment, Joaquin Garrigos Bueno, Madrid, traducator, Universitatea Complutense, Ziua cartii

Ziua cărții sărbătorită la Universitatea Complutense de la Madrid! În perioada 19-23 aprilie se sărbătorește în cadrul Universității Complutense de la Madrid Ziua Cărții. Reprezentanța ICR Madrid participă la acest eveniment, în ziua de 22 aprilie, și prezintă o conferință susținută de traducătorul Joaquín Garrigós Bueno.

Joaquin Garrigos Bueno este unul dintre cei mai prolifici traducători spanioli în limba română. Joaquin Garrigos Bueno a fost distins de Universitatea Complutense din Madrid, cu Premiul pentru Traducere 2019, “José Gómez Hermosilla”. Juriul a evidențiat îndelungata sa carieră în traducere, care s-a concretizat în peste cincizeci și cinci  de cărți traduse.

Joaquin Garrigos a tradus în spaniolă un număr mare de autori români, devenind o adevărată punte între România și Spania.

Expoziție de ouă de Paște pictate de copiii din comunitatea românească din Spania!

Datorită lui, mulți cititori spanioli au putut citi textele lui Mircea Eliade, Emil Cioran, Norman Manea, Camil Petrescu, Vasile Voiculescu, Mihail Sebastian, Liliana Popescu, Max Blecher, Denisa Comănescu, Alexandru Ecovoiu, Dan Lungu, Hortensia Papadat- Bengescu, Varujan Vosganian, Gib Mihăescu, Gabriel Liiceanu, Stelian Tănase, Lucian Boia, Liviu Rebreanu, Gabriela Adameșteanu, Ioan T. Morar și Andriana Georgescu.

Tema conferinței este traducerile din literatura română în spaniolă

Data și ora: vineri, 22 aprilie 2022, de la ora 12.30 la 14.00
Loc: Salón de Actos Emilia Pardo Bazán

Organizatori : Institutul Cultural Român de la Madrid și Lectoratul de limba română de la Universitatea Complutense de la Madrid(UCM). 

Videoconferință cu reprezentanții comunității românești din Spania și vizita la Catedrala Episcopală Ortodoxă din Madrid

Programul activităților organizate în perioada 19-22 aprilie de la Universitatea Complutense din Madrid, în colaborare cu alte instituții de prestigiu, din Spania cuprinde expoziții, recitaluri de poezie, prelegeri susținute de profesori de prestigiu ai Universității Complutense și de la diverse universități din Spania, precum și mese rotunde și ateliere de lectură și recitaluri de texte lirice.

Programul complet poate fi accesat la următorul link: Día de las Letras UCM 2022 | Actividades culturales.

Sursa: icr.ro

Ziua cărții sărbătorită la Universitatea Complutense de la Madrid!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.