Expoziție de ouă de Paște pictate de copiii din comunitatea românească din Spania!

Diaspora Madrid

Expoziție de ouă de Paște pictate de copiii din comunitatea românească din Spania!

Comunitatea Romaneasca, copii, expozitie, oua de Paste, pictate, Spania

Expoziție de ouă de Paște pictate de copiii din comunitatea românească din Spania! În sprijinul copiilor și refugiaților din Ucraina, martori și victime ale ororilor războiului nedrept care i-a privat de casă, de familie și de o viață normală, Ambasada României în Regatul Spaniei și Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Crucea Roșie Spania, organizează o expoziție de ouă de Paște pictate de copii, în scop caritabil, se precizează într-un comunicat.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, vă invităm la o expoziție de ouă de Paște pictate de copiii din comunitatea românească din Spania, realizate pentru copiii din Ucraina. 

Participă la această inițiativă Asociația Hispano-Română Salva, cu sediul în Madrid; Asociația Povestea Abecedarului din Sevilla; și copiii de la cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR).

Copiii vor realiza ouă pictate prin diferite tehnici, folosind motive tradiționale românești și teme pascale cunoscute. Inițiativa se va întinde pe parcursul a mai multor zile, în ateliere coordonate de asociațiile partenere. Acestea sunt expuse în Galeria Institutului Cultural Român de la Madrid și vor fi puse la dispoziția publicului.

Videoconferință cu reprezentanții comunității românești din Spania și vizita la Catedrala Episcopală Ortodoxă din Madrid

Fiecare vizitator își poate alege un ou pictat de copii și are oportunitatea de a contribui cu o donație liberă în contul pus la dispoziție de Crucea Roșie și deschis special pentru această inițiativă:

https://www.stockcrowd.com/standard-c5897223-7e92-463e-aae6-7da8ccb59f2f (Ajutor umanitar Ucraina).

 „O lume de culori și speranță pentru copiii din Ucraina”

Expoziția este deschisă în perioada 13-21 aprilie 2022, de la ora 9.00 la ora 20.00, la sediul ICR Madrid (Plaza del Cordón No1, 28005, Madrid).

În cadrul expoziției, miercuri, 13 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc un atelier de pictat ouă cu copiii, la sediul ICR Madrid, condus de Flavia Tomi și Camelia Dunaev. 

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Sunt invitați la atelierul demonstrativ atât copiii și familiile din comunitatea românească, cât și publicul spaniol, pentru a afla mai multe despre tradițiile de Paște și motivele tradiționale românești folosite la încondeierea ouălor.

Cu această ocazie vor fi proiectate imagini cu ouă încondeiate și tradiții românești de Paște.

Împreună să ajutăm copiii refugiați și atât de greu încercați din Ucraina! Fiți alături de noi și sprijiniți această inițiativă!

Sura: icr.ro

Expoziție de ouă de Paște pictate de copiii din comunitatea românească din Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.