Undă verde eutanasierii românului Marin Eugen Sabău din Spania!

Diaspora Madrid

Undă verde eutanasierii românului Marin Eugen Sabău în Spania!

aprobare, eutanasiere, Marin Eugen Sabau

Undă verde eutanasierii românului Marin Eugen Sabău! Curtea de Apel din Tarragona a aprobat cererea de eutanasiere solicitată de agentul de securitate care a rămas paraplegic pe 14 decembrie. Românul a fost împușcat de Mossos d’Esquadra după ce a atacat birourile companiei pentru care lucra.

ACTUALIZARE 13/08/2022

Marian Eugen Sabău Va Fi Eutanasiat Pe 23 August

Marian Eugen Sabău a aflat data la care va fi eutanasiat. Spitalul Penitenciar Terrassa a stabilit executarea procedurii pentru data de 23 august 2022. Astfel, românul nu va mai fi judecat în Spania pentru tentativă de omor. Acesta și-a împușcat colegii de muncă în decembrie anul trecut și a mai doi polițiști în timpul evadării sale. 

Curtea Constituțională a refuzat să admită recursul agenților răniți de a încerca să oprească moartea asistată a românului de 46 de ani din Tarragona. Potrivit sentinței, magistrații consideră că nu există încălcarea drepturilor fundamentale și nici o problemă constituțională pentru a opri procesul.

Marian Eugen Sabău vede astfel confirmată cererea de moarte voluntară. 


Instanţa apreciază că nu există motive legale pentru revocarea deciziei pronunţate anterior de instanţa de instrucţie. Astfel, tribunalul consideră că situaţia de vulnerabilitate insurmontabilă, durere şi suferinţă a lui Marin Eugen Sabău îi legitimează cererea de moarte voluntară înainte de a putea fi judecat.

Cazul lui Marin Eugen Sabău este unul inedit în Spania. Avocatul ofiţerului rănit, împreună cu un alt coleg, au făcut recurs la Curtea Constituţională pentru revocarea sentinţei.

Decizia Curţii este greşită. Nu a ţinut cont de suferinţa victimelor, nici de demnitatea acestora”, deplânge avocatul Jose Antonio Bitos, care consideră că instanţa „a irosit” ocazia de a se pronunţa asupra unui caz unic, cu un „argument pentru a scăpa de probleme”.

Încă nu există o dată pentru eutanasiere

Este o a doua bătălie pe care clientul meu a câștigat-o„, explică avocatul lui Marin, Eugen Sabău. Avocatul românului este foarte mulțumit de decizia tribunalului provincial din Tarragona. Deocamdată, nu a fost stabilită o dată pentru ziua eutanasierii și, între timp, el continuă să fie internat la spitalul penitenciar din Terrassa (Barcelona).

În cazul în care Curtea Constituţională nu admite recursul şi suspendarea, eutanasierea va fi pusă în aplicare.

Amazon Spania majorează prețul subscripției anuale Prime cu 39% din septembrie!

Marin Eugen Sabău a declarat în fața judecătorului din spital

În timpul procesului, cu cererea sa de eutanasiere deja în curs, acuzatul a cerut să depună mărturie în fața judecătorului de instrucție în calitate de inculpat.

Sunt paraplegic. Am 45 de copci în mână. Nu-mi pot mișca brațul stâng cum trebuie. Am șuruburi și nu-mi simt pieptul„, a declarat Sabău la 11 iulie, de la spitalul penitenciarului Terrassa, unde este deținut. În scurta sa înfățișare, acesta nu a dat nicio explicație suplimentară cu privire la decizia sa de a se prevala de legea eutanasiei.

Fostul agent de securitate i-a acuzat, de asemenea, pe Mossos d’Esquadra de rezultatul final al împușcăturilor.

Video cu împușcăturile efectuate de un român în Tarragona!

Sabău a declarat că ofițerii au fost cei care au deschis primii focul și că, după ce a fost împușcat în piept, a rămas „inconștient„. „Nimeni nu m-a avertizat, m-au împușcat direct, fără să mă avertizeze sau să vorbească cu mine„, a spus el.

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Surse: elpais.com / elcaso.elnacional.cat

Undă verde eutanasierii românului Marin Eugen Sabău în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.