Marin Eugen Sabău, pistolarul din Spania, a cerut să fie eutanasiat! A fost autorizată eutanasierea pentru pistolarul din Tarragona, fostul agent de securitate român care a deschis focul asupra colegilor săi.

Marin Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, se află în continuare în spitalul închisorii din Terrassa cu o leziune la coloană. Echipa de elită a Mossos l-a neutralizat, împușcându-l în brațe și picioare, în urmă cu jumătate de an. Acesta s-a baricadat înarmat după ce a deschis focul asupra foștilor săi colegi de la biroul Securitas din Tarragona.

Sabău a cerut acum să fie eutanasiat. Medicul său, după ce a discutat cazul cu echipa Consorțiului de Sănătate Terrassa, a fost de acord să inițieze procedura.

Potrivit documentului trimis Tribunalului de Instrucție 5 din Tarragona, care îl anchetează pentru tentative de omor, posesie de arme și agresiune, Sabău prezintă “o leziune incompletă a coloanei vertebrale” care, “de șase luni, îi provoacă o dependență semnificativă și dureri neuropate“.

Spania renunță la controalele medicale pentru călătorii din UE și zona Schengen

După ce a fost arestat, medicii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul

Acum, “după ce a început măsurile medicale pertinente pentru ameliorarea simptomelor sale, își reiterează ideea de a continua procesul de eutanasiere, cu dorința expresă de a i se oferi posibilitatea de a beneficia de moarte asistată“.

Echipa medicului care îl asistă, după ce a prezentat cazul într-o ședință clinică și “după ce a ajuns la un consens adecvat cu echipele și departamentele implicate“, a acceptat ca inculpatul să inițieze procedura pentru a primi eutanasia, cu dezbaterea juridică pe care aceasta o ridică.

Unii dintre procurorii care reprezintă victimele lui Sabău spun că vor depune cereri scrise pentru ca procesul de moarte demnă să fie oprit, în interesul protecției judiciare efective a victimelor.

A deschis focul asupra foștilor săi colegi după ce a fost demis

La 14 decembrie 2021, Sabău, rezident în Alcover, a intrat în sediul Securitas din Tarragona, unde fusese recent concediat. Îmbrăcat în negru, înarmat cu mai multe arme și deghizat cu o șapcă și o perucă, a deschis focul asupra foștilor săi colegi.

El a tras mai multe focuri de armă asupra managerului, care a fost lăsat în stare critică. Apoi a împușcat un alt coleg care a încercat să îl oprească. Iar în cele din urmă l-a împușcat și pe managerul de servicii. După ce i-a lăsat grav răniți, a plecat.

Acesta a fugit cu un Citroën Xsara gri și a trimis un e-mail de amenințare. În timp ce fugea, el a împușcat și un ofițer al Mossos care l-a identificat la un punct de control.

După acestea, Sabău s-a urcat în mașină și a mers la o fermă abandonată din Riudoms, la câțiva kilometri distanță. Un vecin l-a văzut și a alertat poliția. Grupul Special de Intervenție (GEI), corpul de elită al Mossos, a pus la cale o operațiune pentru a-l aresta.

Canale TV românești online, pe orice dispozitiv, oriunde te-ai afla!

Negocierile au eșuat

Sabău nu a răspuns la telefon și nu a ezitat să tragă în poliție. A făcut acest lucru dintr-o baracă, înarmat cu mai multe arme lungi și scurte, purtând o cască și o vestă antiglonț.

Poliția l-a neutralizat atunci când un grup de la GEI s-a apropiat de fermă, profitând de faptul că un lunetist îi distrăgea atenția cu focuri de armă disuasive dintr-un turn din apropiere, înalt de 150 de metri.

În timp ce trupele înaintau spre Eugen, acesta a tras fără să se gândească. În cele din urmă, acesta a căzut în urma ripostei agenților.

Sursa: cadenaser.com


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.