Marin Eugen Sabău, pistolarul din Spania, a cerut să fie eutanasiat!

Diaspora Madrid

Marin Eugen Sabău, pistolarul din Spania, a cerut să fie eutanasiat!

eutanasiere, Marin Eugen Sabau, pistolarul, Securitas, Spania, Tarragona

Marin Eugen Sabău, pistolarul din Spania, a cerut să fie eutanasiat! A fost autorizată eutanasierea pentru pistolarul din Tarragona, fostul agent de securitate român care a deschis focul asupra colegilor săi.

Marin Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, se află în continuare în spitalul închisorii din Terrassa cu o leziune la coloană. Echipa de elită a Mossos l-a neutralizat, împușcându-l în brațe și picioare, în urmă cu jumătate de an. Acesta s-a baricadat înarmat după ce a deschis focul asupra foștilor săi colegi de la biroul Securitas din Tarragona.

Sabău a cerut acum să fie eutanasiat. Medicul său, după ce a discutat cazul cu echipa Consorțiului de Sănătate Terrassa, a fost de acord să inițieze procedura.

Potrivit documentului trimis Tribunalului de Instrucție 5 din Tarragona, care îl anchetează pentru tentative de omor, posesie de arme și agresiune, Sabău prezintă „o leziune incompletă a coloanei vertebrale” care, „de șase luni, îi provoacă o dependență semnificativă și dureri neuropate„.

Spania renunță la controalele medicale pentru călătorii din UE și zona Schengen

După ce a fost arestat, medicii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul

Acum, „după ce a început măsurile medicale pertinente pentru ameliorarea simptomelor sale, își reiterează ideea de a continua procesul de eutanasiere, cu dorința expresă de a i se oferi posibilitatea de a beneficia de moarte asistată„.

Echipa medicului care îl asistă, după ce a prezentat cazul într-o ședință clinică și „după ce a ajuns la un consens adecvat cu echipele și departamentele implicate„, a acceptat ca inculpatul să inițieze procedura pentru a primi eutanasia, cu dezbaterea juridică pe care aceasta o ridică.

Unii dintre procurorii care reprezintă victimele lui Sabău spun că vor depune cereri scrise pentru ca procesul de moarte demnă să fie oprit, în interesul protecției judiciare efective a victimelor.

A deschis focul asupra foștilor săi colegi după ce a fost demis

La 14 decembrie 2021, Sabău, rezident în Alcover, a intrat în sediul Securitas din Tarragona, unde fusese recent concediat. Îmbrăcat în negru, înarmat cu mai multe arme și deghizat cu o șapcă și o perucă, a deschis focul asupra foștilor săi colegi.

El a tras mai multe focuri de armă asupra managerului, care a fost lăsat în stare critică. Apoi a împușcat un alt coleg care a încercat să îl oprească. Iar în cele din urmă l-a împușcat și pe managerul de servicii. După ce i-a lăsat grav răniți, a plecat.

Acesta a fugit cu un Citroën Xsara gri și a trimis un e-mail de amenințare. În timp ce fugea, el a împușcat și un ofițer al Mossos care l-a identificat la un punct de control.

După acestea, Sabău s-a urcat în mașină și a mers la o fermă abandonată din Riudoms, la câțiva kilometri distanță. Un vecin l-a văzut și a alertat poliția. Grupul Special de Intervenție (GEI), corpul de elită al Mossos, a pus la cale o operațiune pentru a-l aresta.

Canale TV românești online, pe orice dispozitiv, oriunde te-ai afla!

Negocierile au eșuat

Sabău nu a răspuns la telefon și nu a ezitat să tragă în poliție. A făcut acest lucru dintr-o baracă, înarmat cu mai multe arme lungi și scurte, purtând o cască și o vestă antiglonț.

Poliția l-a neutralizat atunci când un grup de la GEI s-a apropiat de fermă, profitând de faptul că un lunetist îi distrăgea atenția cu focuri de armă disuasive dintr-un turn din apropiere, înalt de 150 de metri.

În timp ce trupele înaintau spre Eugen, acesta a tras fără să se gândească. În cele din urmă, acesta a căzut în urma ripostei agenților.

Sursa: cadenaser.com


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.