Un român în vârstă de 42 de ani, care ducea o viață liniștită în Spania, a fost arestat!

Diaspora Madrid

Un român în vârstă de 42 de ani, care ducea o viață liniștită în Spania, a fost arestat!

arestat, Guardia Civil, Murcia, roman, San Pedro del Pinatar, Spania, Vlad Burlacu

Un român în vârstă de 42 de ani, condamnat pentru violare de domiciliu și viol. Acesta a trăit liniștit în Spania timp de aproape zece ani. El se afla pe lista Most Wanted a Poliției Române, dar și pe cea a Interpol. Traiul lui bun a luat sfârșit aceste zile când a fost arestat în San Pedro del Pinatar, regiunea Murcia, în urma operațiunii „Rupredator”.

Vlad Burlacu s-a născut la Iași și domicilia în comuna Tungujei din același județ. În noaptea de 7/8 iulie 2012 a pătruns prin efracție în casa unei femei și a violat-o sub amenințarea cuțitului.

Pentru fapta sa a fost condamnat la patru ani de închisoare, însă, înainte să ajungă după gratii, violatorul s-a făcut nevăzut. Acesta a fugit și s-a stabilit în Spania, pe litoral, și ducea o viață normală. Nimeni care l-a cunoscut nu a bănuit implicarea sa în ceva ilegal.

Autoritățile din România au emis un mandat european de arestare și o cerere de extrădare, distribuind și fotografia fugarului, pe care l-au definit astfel: „aparținând listei celor mai căutați infractori sexuali de către Poliția Română și Interpol”.

Ofițerii de la Poliția Judiciară din Benemerita, regiunea Murcia, au deschis operațiunea anul trecut când au constatat că se află în Mar Menor, regiunea costieră din sud-estul Spaniei.

Vezi și:

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Târgul Internațional FITUR 2021 Madrid va însemna noul început al turismului în Spania

Soluția pentru românii care nu sunt în sistemul de sănătate spaniol pentru a primi vaccinul anti-Covid

Burlacu își găsise un loc de muncă în San Pedro del Pinatar, dar polițiștii au constatat din verificările făcute că românul își abandonase locul de reședință și serviciul.

Investigațiile i-au dus însă pe anchetatori în orașul Pilar de la Horadada din Alicante, la aproximativ patru kilometri de unde se stabilise Burlacu și unde locuiau persoane apropiate fugarului, scrie publicația NewsRomania pe 24 februarie.

Până la urmă, violatorul român a fost localizat și arestat. Tribunalul spaniol specializat în cererile de extrădare va decide soarta infractorului.

Surse: newsromania.net / politiaromana.ro / laverdad.es / murcia.com

Un român în vârstă de 42 de ani, care ducea o viață liniștită în Spania, a fost arestat!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.