vaccin anti covid19

Diaspora Madrid

Soluția pentru românii care nu sunt în sistemul de sănătate spaniol pentru a primi vaccinul anti-Covid

Comunitatea Romaneasca, Seguridad Social, Spania, vaccin împotriva COVID-19

Soluția pentru românii care nu sunt în sistemul de sănătate spaniol. Unii rezidenți străini în Spania nu au dreptul la asistență medicală gratuită și plătesc asigurări private de sănătate. Alții au asistență medicală plătită într-o altă țară. Pe de altă parte, programul de vaccinare este coordonat de guvernul Spaniei și nu este disponibil în mod privat, trasmite NewsRomania, preluat de DiasporaMadrid.com.

Există români din Spania care nu sunt înscriși în sistemul de sănătate. Ce trebuie să facă pentru a se putea vaccina împotriva Covid-19?

Guvernul spaniol a subliniat că nu se va face nicio distincție între cetățeni și non-cetățeni. Autoritățile s-au angajat să vaccineze pe toată lumea din țară, indiferent de statutul lor juridic. Aceasta înseamnă că sunt incluse și persoanele care nu sunt înregistrate în sistemul de securitate socială; inclusiv „ilegal” sau „imigranți și fără adăpost”.

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Autoritățile spaniole au precizat în mod explicit că, atunci când vine vorba de vaccin, „fiecare persoană trebuie considerată și tratată cu demnitate și drepturi egale”. „Acest principiu interzice prioritizarea accesului la vaccinuri bazat exclusiv pe caracteristici precum rasa, etnia, religia, sexul, vârsta, naționalitatea, originea, dizabilitățile, condiția economică sau socială și altele”, se arată în strategia de vaccinare.

Până acum, jurnaliștii nu au aflat care este modul în care oamenii vor fi chemați pentru vaccinare, dar vor fi organizați de autoritatea regională de sănătate în care locuiesc. Sunteți sfătuiți să contactați centrul local de sănătate pentru a vă înregistra, indiferent dacă aveți dreptul la asistență medicală gratuită sau asigurare de sănătate privată.

Este bine să telefonați înainte, deoarece la unele centre de îngrijire a sănătății este nevoie de o programare.

„Toți cei care locuiesc în Spania vor putea primi vaccinarea împotriva virusului pe măsură ce campania se desfășoară. Vaccinarea este universală, include toate persoanele”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Vezi și:

Expoziție virtuală „GIUVAIERGERIE ANTICĂ. Comorile Muzeului Național de Istorie a Moldovei“

Târgul Internațional FITUR 2021 Madrid va însemna noul început al turismului în Spania

Prima competiție sportivă deschisă publicului în 2021 va avea loc la Madrid în perioada 5-7 martie

Pe de altă parte, autoritățile din Valencia atrag atenția că au fost inundate cu înregistrări printr-un link pe pagina lor web. Acest link este numai pentru cei suspectați de coronavirus care nu sunt deja înregistrați în sistemul public de sănătate.

Oficialii cred că link-ul https://coronavirusregistro.san.gva.es/sipcovid19/registrosinsip; a fost distribuit în mod eronat pe rețelele de socializare și vor să reitereze că este doar pentru cei cu simptome Covid care solicită asistență medicală imediată. De aceea, nu trebuie să-l folosiți pentru vaccinare.

Guvernul spaniol a promis că vaccinul va fi gratuit pentru toată lumea. Chiar și pentru cei care nu au un card de sănătate, cum ar fi persoanele fără adăpost sau imigranții ilegali.

Prin urmare, toți cei care lucrează sau locuiesc în Spania ar trebui să poată primi vaccinul gratuit, chiar dacă nu sunt înregistrați în sistemul de sănătate al statului spaniol.

Nu se va acorda prioritate celor care au asigurări de sănătate sau care doresc să plătească pentru el privat, aceasta nefiind o opțiune în cadrul programului de vaccinare de stat. Totuși, este puțin probabil ca acesta să includă turiști sau proprietari de case de vacanță.

Sursa: newsromania.net

Soluția pentru românii care nu sunt în sistemul de sănătate spaniol pentru a primi vaccinul anti-Covid


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu