Ucraina ar trebui să cedeze teritorii României, Ungariei și Poloniei? Declarație a unui fost ministru(video)

Diaspora Madrid

Ucraina ar trebui să cedeze teritorii României, Ungariei și Poloniei? Declarație a unui fost ministru(video)

Alba Iulia, Andrei Marga, declaratie, ministru, socant

Ucraina ar trebui să cedeze teritorii României, Ungariei și Poloniei? Declarații ale fostului ministru român de Externe Andrei Marga în contextul războiului din Ucraina. Marga consideră că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, precum și României, Ungariei și Poloniei. Este un mesaj identic cu cel al lui Vladimir Putin pentru a justifica invazia Ucrainei? Vezi reacția Ambasadei Ucrainei la București. Sondaj: Sunteți de acord cu declarația fostului ministru, Andrei Marga?

Fostul ministru, Andrei Marga, a făcut o afirmație șocantă pentru mulți în legătură cu războiul din Ucraina. Acesta a susținut o conferință vineri, 16 septembrie, în cadrul Târgului de Carte ”Alba Transilvana” unde și-a lansat cartea ”Soarta democrației”.

Suntem într-o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, va fi conflict. Să fim foarte limpezi, cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, Germania, Ucraina și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a spus Andrei Marga, răspunzând unei întrebări pe tema războiului din Ucraina..

Un român din Spania și-a sechestrat soția în propria casă din Utebo!

Profesorul universitar este de părere că ”ar trebui ca supraputerile Statele Unite, China, Rusia și Uniunea Europeană să aibă o înțelegere pentru o nouă structură de securitate în Europa și în lume”.

Cât timp nu e această structură de securitate, iar toate părțile se înarmează și vin pe câmpul de luptă din Ucraina, nu va fi posibilă democratizarea nici în Ucraina, nici în rest. Și restul e într-un fel confiscat și deturnat de la democrație”, a completat fostul ministru al Educației.

Referindu-se la Ucraina, Marga a mai spus:

Acolo mai e mult până la democrație, acolo la ora actuală partidele sunt interzise, televiziunile sunt sub controlul uneia dintre ele. Acolo sunt oameni foarte bogați care pleacă cu banii din țară. O țară din care marea parte a oamenilor pleacă cu bani, cu tot, n-are cum să fie nici democrație, nici dezvoltată”.

Acte necesare pentru alocaţia de stat copiilor născuţi în străinătate!

Andrei Marga a mai spus că ”România nu are ce căuta în acest război”, susținând că țara noastră ”are toate resursele să nu sufere cu criza energetică”.

Andrei Marga (76 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuți filozofi români, laureat al premiului Herder în anul 2005. A fost ministru de externe al României în perioada mai-august 2012 și ministru al educației între 1997-2000. De asemenea, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca timp de 15 ani, între anii 1993-2004 și 2008-2012.

În 2012 a fost numit șef al Institutului Cultural Român. Marga nu a rezistat mult la conducerea instituției fiind implicat într-o serie de scandaluri. În 2015, Tribunalul Maramureș a stabilit definitiv că profesorul universitar a fost colaborator al fostei Securități comuniste.

Sondaj: Sunteți de acord cu declarația fostului ministru, Andrei Marga?

Acest sondaj nu mai acceptă voturi

Sunteți de acord cu declarația fostului ministru, Andrei Marga?
×

Ambasada Ucrainei despre Andrei Marga

Ambasada Ucrainei la București a respins declaraţiile lui Andrei Marga! Ambasada Ucrainei despre Andrei Marga: ”a dat note informative la Securitatea comunistă”, transmite G4Media.ro.

Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent. Asemenea declarații sunt inacceptabile în nicio circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, arată ambasada într-un comunicat.

Ucraina ar trebui să cedeze teritorii României, Ungariei și Poloniei?


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu