Un român din Spania și-a sechestrat soția în propria casă din Utebo (Zaragoza). Garda Civilă și poliția locală au salvat o femeie al cărei partener, o reținea împotriva voinței sale într-o casă. “Intrați și vă împușc, nenorociților, am un pistol“, a fost răspunsul sechestratorului. Bărbatul, care avea o armă, a atacat doi ofițeri și aproape i-a dezarmat.

Evenimentele au avut loc pe 8 august anul acesta, în jurul orei 18.00. Un apel al unui tânăr care a alertat despre presupusa sechestrare a mamei sale în Utebo a forțat Garda Civilă să intervină de urgență.

Când prima patrulă a mers la locuința persoanei cercetate, aceasta nici măcar nu a vrut să se legitimeze. Românul le-a spus că fără o hotărâre judecătorească nu intră nimeni, invitându-i să plece. Agenții i-au explicat că doreau doar să afle dacă partenera sa este cu el, la care el a răspuns că locuiește singur.

Fiul femeii sechestrate a sunat-o din nou pe mama sa, iar de această dată aceasta a răspuns la telefon. Femeia, într-o stare de mare neliniște, a reușit să ajungă la poarta casei. Cum casa are un gard de fier forjat la exterior, aceasta nu a putut ieși în stradă. Mai mult, când bărbatul a văzut-o, s-a năpustit asupra ei și i-a smuls cheile din mână.

Minorul, de origine română, salvat joi în stare critică pe o plajă din Salou a murit!

Salvați-mă, vă rog, nu mă lasă să ies din casă, nu mai suport și a zis că mă omoară“, a fost mesajul pe care victima a reușit să îl transmită atunci când, plângând și tremurând, a reușit să ajungă lângă poarta casei.

Bărbatul, care avea o armă, a atacat doi ofițeri și aproape i-a dezarmat

Ioan D. V., un român în vârstă de 50 de ani, nu numai că a refuzat să-și elibereze partenera și s-a confruntat cu polițiștii, dar a încercat chiar să le sustragă armele de foc. Cu pumnii și picioarele, a reușit să înlăture una dintre apărătorile extensibile ale ofițerilor și cătușele.

Intrați și vă împușc, nenorociților, am un pistol“, a fost răspunsul presupusului sechestrator.

A strigat la fiica sa de 9 ani să-i aducă arma pe care o ținea în dormitor. Nu era o glumă! Bărbatul chiar avea o armă de foc în comoda de lângă patul său și avea muniție de calibru 8 mm.

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Violența manifestată de acest individ i-a obligat pe polițiști să cheme întăriri de la poliția locală. Era atât de agresiv, încât a fost nevoie să se apeleze la centrul de sănătate pentru a i se administra un tranchilizant.

Nu este prima dată când Ioan D. V. este implicat într-o altercație cu Garda Civilă

Un român din Spania și-a sechestrat soția în propria casă din Utebo
Ioan D. V., în stânga, când s-a baricadat, în aprilie 2015, într-un depozit din Figueruelas.

În 2015, el s-a baricadat într-un depozit timp de 17 ore pentru a împiedica închiderea afacerii sale de fabricare a brânzeturilor. Acesta nu plătise chiria timp de 14 luni, iar proprietarul solicitase evacuarea.

Românul a amenințat că își va lua viața și a spus că are mai multe butelii de gaz.

Garda Civilă i-a acordat o oarecare credibilitate, deoarece bărbatul baricadat își făcuse o fotografie cu o frânghie în jurul gâtului și o trimisese unui prieten. De asemenea, în incinta depozitului exista gaz pentru a încălzi laptele.

Prin urmare, clădirea a fost înconjurată, pompierii au fost alertați și chiar a fost chemat un negociator pentru a-l convinge pe bărbat că este mai bine să se predea.

După mai multe apeluri telefonice și ore întregi nedormite, specialistul Gărzii Civile a reușit să-l determine pe Ioan D. V. să renunțe la atitudinea sa.

Un român din Spania și-a sechestrat soția în propria casă din Utebo!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.