Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea Certificatului Verde!

Diaspora Madrid

Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea Certificatului Verde ca și condiție pentru intrarea în Parlamentul European

certificat verde, Green Pass, obligativitatea, suspenda, temporar, Tribunalul UE

Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie 2021 decizia biroului Parlamentului European prin care era condiționată intrarea în Parlamentul European a oricărei persoane, inclusiv a europarlamentarilor, de deținerea unui Certificat Verde. Suspendarea este temporară, putând fi revocată sau înlocuită oricând până la finalul procesului.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cristian Terheș anunță că Tribunalul UE a suspendat pe data de 5 noiembrie decizia privind obligativitatea prezentării certificatului verde la intrarea în Parlamentul European.

Acțiunile de suspendare și anulare a acestei decizii au fost deschise atât de către o serie de europarlamentari, cât și de o serie de angajați ai Parlamentului European, toți aceștia fiind reprezentați de firma de avocatură „Notre Bon Droit„.

Biroul Parlamentului European, într-o acțiune abuzivă ce a avut sprijinul majorității grupurilor politice, cu precădere PPE (unde e PNL); Renew (unde e USR) și S&D (unde e PSD); a decis pe data de 27 octombrie 2021 ca în incinta Parlamentului European de la Bruxelles; Strasbourg și Luxemburg nu se va putea intra decât dacă se prezintă la intrare Certificatul Verde. Decizia se aplică, începând cu data de 3 noiembrie, atât europarlamentarilor, cât și angajaților și vizitatorilor în Parlamentul European.

Împotriva acestei măsuri abuzive au protestat atât sindicate ale angajaților din Parlament, cât și europarlamentari.

De exemplu, zeci de europarlamentari au cosemnat o scrisoare adresată președintelui Sassoli cerându-i să revoce această măsură abuzivă.

În două conferințe de presă europarlamentarul Cristian Terheș (PNȚCD – Grupul ECR); împreună cu alți europarlamentari, au arătat abuzul acestei măsuri, cerându-i public președintelui Parlamentului European să revoce această decizie.

Pe data de 4 noiembrie 2021, cinci europarlamentari au contestat la Tribunalul UE această decizie, cerând atât anularea, cât și suspendarea ei. Cei cinci europarlamentarii care au deschis acest proces sunt Robert Roos, Anne-Sophie Pelletier; Francesca Donato; Virginie Joron și încă un europarlamentar care a cerut să fie anonim.

Președintele Tribunalului UE M. van der Woude a decis pe data de 5 noiembrie suspendarea acestei decizii în cazul reclamanților, arătând că:

„4. În această etapă a procedurii, având în vedere interferența în exercitarea deplină și activă a mandatelor reclamanților, susținerile cuprinse în cererea de măsuri provizorii, chiar dacă sunt stabilite, justifică adaptarea status quo-ului până la care președintele Tribunalului examinează mai detaliat argumentele părților.

5. În aceste împrejurări, apare necesar, în interesul bunei administrări a justiției, să se suspende executarea deciziei atacate prin limitarea condițiilor de acces al reclamanților în sediul Parlamentului European la condiția unui auto-test negativ. Dacă rezultatul este pozitiv, acest test trebuie urmat de un test PCR. În cazul unui rezultat pozitiv la ultimul test, Parlamentul European poate refuza accesul solicitanților la sediul său.

Concluzionând, președintele Tribunalului UE a stabilit în dispozitivul ordonanței că:

„1) Executarea Hotărârii Biroului Parlamentului European din 27 octombrie 2021 privind normele excepționale de sănătate și siguranță care reglementează accesul în clădirile Parlamentului European la cele trei locuri de muncă ale acestuia SE SUSPENDĂ până la data ordinului de încetare a acestei proceduri sumare.

2) Domnul Robert Roos, doamnele Anne-Sophie Pelletier, Francesca Donato; Virginie Joron și IC pot accesa sediile Parlamentului European pe baza unui auto-test negativ. Dacă rezultatul este pozitiv, acest test trebuie urmat de un test PCR. În cazul unui rezultat pozitiv la ultimul test, Parlamentul European poate refuza accesul solicitanților la sediul său.”

Suspendarea, chiar dacă temporară, de către Tribunalul UE a deciziei Parlamentului European de condiționare a accesului în sediile sale de posesia unui Certificat Verde demonstrează abuzul acestei decizii și, implicit, ineficiența acestui certificat care, în fapt, nu certifică nimic, câtă vreme cineva vaccinat se poate infecta și poate răspândi boala, iar cineva testat e certificat că nu e infectat doar la momentul testului„, a spus Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD.

Acțiunile europarlamentarilor ce se opun acestei condiționări vor continua până când această decizie va fi anulată definitiv și se va reveni la normalitate.

Recomandarea pe care o fac tuturor românilor este să se lupte pentru propriile drepturi și libertăți. E clar ca avem de-a face cu un sistem abuziv și ilegitim, care s-a întors împotriva propriilor cetățeni, pentru a-i domina, a-i înrobi și a-i supune. E chemarea și obligația noastră, a tuturor, sa luptăm pentru libertate„, a concluzionat Terheș.

Vezi și:

Șofer român: Domnule agent, aceasta este o mașină de serviciu și așa mi s-a dat!

România divizată. Discurs de instigare la ură din partea unor jurnaliste!

Ce este certificatul de viață și când trebuie transmis la casa de pensii!

Sursa: Facebook

Tribunalul UE a suspendat temporar aplicarea Certificatului Verde ca și condiție pentru intrarea în Parlamentul European.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu