Europarlamentar român expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană

Diaspora Madrid

Europarlamentar român expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană

Comisia Europeana, contracte, eurodeputat, europarlamentar, expunere, roman, transparenta, vaccinuri

Europarlamentar român expune contractele de achiziție a vaccinurilor! Cinci europarlamentari au reclamat Comisia Europeană la Curtea de Justiție a UE (CJUE) pentru „refuzul implicit” de a permite accesul la informații legate de contractele de vaccinuri cu producătorii.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri, 28 octombrie, la Bruxelles, europarlamentarul român Cristian Terheș a arătat paginile contractului respectiv. Un detaliu a atras atenția, și anume că, Comisia Europeană a înnegrit majoritatea paginilor documentului, astfel încât cetățenii europeni să nu știe ce conțin clauzele.

Dosarul a fost depus la 22 octombrie „după luni de corespondență între cele două părți, timp în care Comisia nu a fost de acord să ofere acces transparent la contracte”, spune un comunicat, citat de Euractiv.

Prezentăm în continuare o parte din cele declarate de Cristian Terheș în conferința de presă:

«Contractul semnat între firma farmaceutică și Comisia Europeană în noiembrie 2020 a fost pus la dispoziția europarlamentarilor marți într-o formă redactată după ce firma a fost de acord ca respectivele contracte să poată fi investigate/cercetate.»

Ce s-a spus? CE S-A SPUS?

Așadar se impune un produs medical asupra cetățenilor europeni fără ca ei să știe ce e în aceste contracte? Nu doar că ei nu știu, dar nu știm nici noi, ca europarlamentari, ce e în ele!

După multă presiune în Parlament, astfel cum spune și articolul, aceste contracte ne-au fost puse la dispoziție nouă și publicului.

Așadar, aici sunt contractele care au fost publicate de către Comisie cu aprobarea firmelor. E ceva nemaiauzit.

Iar acum am să vă arat paginile… Acestea sunt paginile… Vedeți?

Ivan: ei numesc asta transparență!

Așadar, acesta [transparența] este principiul fundamental, corect?, al democrației.

Vă întreb, este asta transparență?

Vedeți ceva? Că noi nu vedem!

Banii cetățenilor europeni au fost dați de Ursula von der Leyen acestor companii [farmaceutice].

Ce s-a întâmplat cu acei bani? Unde sunt banii?

Diferența dintre tiranie și democrație e foarte simplă.

Când guvernul știe totul despre tine, e tiranie. Știu cum este să trăiești într-o tiranie. Când tu știi totul despre guvern, e democrație.

https://www.facebook.com/watch/?v=2274543236021259

Conform unei analize realizate de către siteul Euroactiv, aproape 25% dintre paginile prezentate contribuabililor au fost cenzurate în întregime, iar cel puțin 68% dintre pagini au cel puțin câte o secțiune obturată.

Pagini negre, pentru a nu se vedea clauzele.

Aceeași analiză arată că cea mai puternic cenzurată parte a contractului este anexa, unde 61% din conținutul pagini este înnegrit.

Surse: Facebook Cristian Terhes / Euroactiv

Europarlamentar român expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.