Europarlamentar român expune contractele de achiziție a vaccinurilor! Cinci europarlamentari au reclamat Comisia Europeană la Curtea de Justiție a UE (CJUE) pentru „refuzul implicit” de a permite accesul la informații legate de contractele de vaccinuri cu producătorii.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc vineri, 28 octombrie, la Bruxelles, europarlamentarul român Cristian Terheș a arătat paginile contractului respectiv. Un detaliu a atras atenția, și anume că, Comisia Europeană a înnegrit majoritatea paginilor documentului, astfel încât cetățenii europeni să nu știe ce conțin clauzele.

Dosarul a fost depus la 22 octombrie „după luni de corespondență între cele două părți, timp în care Comisia nu a fost de acord să ofere acces transparent la contracte”, spune un comunicat, citat de Euractiv.

Prezentăm în continuare o parte din cele declarate de Cristian Terheș în conferința de presă:

«Contractul semnat între firma farmaceutică și Comisia Europeană în noiembrie 2020 a fost pus la dispoziția europarlamentarilor marți într-o formă redactată după ce firma a fost de acord ca respectivele contracte să poată fi investigate/cercetate.»

Ce s-a spus? CE S-A SPUS?

Așadar se impune un produs medical asupra cetățenilor europeni fără ca ei să știe ce e în aceste contracte? Nu doar că ei nu știu, dar nu știm nici noi, ca europarlamentari, ce e în ele!

După multă presiune în Parlament, astfel cum spune și articolul, aceste contracte ne-au fost puse la dispoziție nouă și publicului.

Așadar, aici sunt contractele care au fost publicate de către Comisie cu aprobarea firmelor. E ceva nemaiauzit.

Iar acum am să vă arat paginile… Acestea sunt paginile… Vedeți?

Ivan: ei numesc asta transparență!

Așadar, acesta [transparența] este principiul fundamental, corect?, al democrației.

Vă întreb, este asta transparență?

Vedeți ceva? Că noi nu vedem!

Banii cetățenilor europeni au fost dați de Ursula von der Leyen acestor companii [farmaceutice].

Ce s-a întâmplat cu acei bani? Unde sunt banii?

Diferența dintre tiranie și democrație e foarte simplă.

Când guvernul știe totul despre tine, e tiranie. Știu cum este să trăiești într-o tiranie. Când tu știi totul despre guvern, e democrație.

https://www.facebook.com/watch/?v=2274543236021259

Conform unei analize realizate de către siteul Euroactiv, aproape 25% dintre paginile prezentate contribuabililor au fost cenzurate în întregime, iar cel puțin 68% dintre pagini au cel puțin câte o secțiune obturată.

Pagini negre, pentru a nu se vedea clauzele.

Aceeași analiză arată că cea mai puternic cenzurată parte a contractului este anexa, unde 61% din conținutul pagini este înnegrit.

Surse: Facebook Cristian Terhes / Euroactiv

Europarlamentar român expune contractele dintre producătorii de vaccinuri și Comisia Europeană


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.