Spania mobilizează armata la Ceuta după intrarea a peste 5.000 de marocani în 24 de ore

Diaspora Madrid

Spania mobilizează armata la Ceuta după intrarea a peste 5.000 de marocani în 24 de ore

Ceuta, Garda Civila, imigranti ilegali, Maroc, politie, Spania mobilizeaza armata

Spania mobilizează armata la Ceuta. Delegația guvernului spaniol la Ceuta, confirmă numărul cetățenilor marocani care au intrat în mod ilegal, la „aproximativ 5.000”. Accesul în orașul autonom din nordul Africii, a avut loc pe marginea digurilor maritime Tarajal și Benzúa, în cursul zilei de luni.

Confruntat cu această situație, guvernul de la Madrid a decis să mobilizeze armata. Unitățile La Legión și Regulares, în special, pentru a sprijinii forțele de securitate care controlează orașul. Soldații vor fi însărcinați, alături de Poliția Locală, Poliția Națională și Garda Civilă, să „grupeze imigranții împrăștiați” și să ofere tot „sprijinul logistic” solicitat de Delegația Guvernului.

Potrivit instituției, în jur de 1.500 ar fi minori, deci aceștia nu vor putea fi expulzați rapid. Autoritățile spaniole speră să se poată ajunge la un acord cu Marocul după ultima criză de la sfărșitul lunii aprilie. Atunci, mai mult de o sută de tineri din țara vecină au intrat pe teritoriul spaniol pe aceeași cale.

Vezi și:

Care este diferenţa dintre omul religios şi cel credincios: Arhiereul vicar Teofil de Iberia

Măsurile prin care muncitorii din diaspora ar putea reveni în România. Tinerii fermieri, până în luna iulie

Români blocaţi pe aeroporturile din Spania după ce România a inclus această ţară în lista galbenă

Luni după-amiază, numărul de intrări a fost infinit mai mare. Surse din poliție estimează că s-ar putea apropia de 9.000 de persoane.

Administrația generală a statului și a orașului autonom Ceuta, au organizat o întâlnire telematică pentru a coordona dispozitivul de recepție. Un bărbat a murit înecat, încercând să ajungă înot pe malul spaniol printre sute de compatrioți.

Spania mobilizează armata la Ceuta după intrarea a peste 5.000 de marocani în 24 de ore


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu