Care este diferenţa dintre omul religios şi cel credincios! În predica rostită duminică la Colmenar Viejo – Spania, Preasfinţitul Părinte Teofil de Iberia a explicat deosebirea dintre omul religios şi omul credincios. Ierarhul a evidenţiat că omul religios nu va deveni niciodată sfânt, deoarece este superficial, trasmite BASILICA.RO, preluat de DiasporaMadrid.com.

„Om religios e acela care crede într-o forță care guvernează lumea. Acceptă toate religiile, consideră că toate sunt bune și duc în același loc. Simte că este ceva dar nu știe despre ce este vorba” a afirmat Preasfinţia Sa.

Arhiereul vicar al Spaniei şi Portugaliei a precizat că omul credincios este cel care îl cunoaște pe Dumnezeu.

„Este acela care mereu se raportează la Dumnezeu, știe de unde vine și unde se îndreaptă. Sfântul Apostol Toma, după ce s-a încredințat că Hristos este viu, a căzut în genunchi și a zis: Domnul meu și Dumnezeul meu. Cu toată tăria și convingerea l-a propovăduit, plătind cu prețul vieții”.

a afirmat părintele Episcop.

Vezi și:

Legiunea Regală Britanică a aniversat 100 de ani de existenţă

Se apropie termenul limită pentru cei cu venituri impozabile în țară sau străinătate!

Cantonament preolimpic în Spania pentru naționala României U23, cu două meciuri amicale

Comunitatea românească din Colmenar Viejo îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Irodion de la Lainci, sărbătorit în data de 3 mai. Deoarece sărbătoarea a căzut în timpul săptămânii, Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată duminică, 9 mai, de Arhiereul vicar Teofil de Iberia.

Articol original: basilica.ro
Sursa foto: Episcopia Spaniei şi Portugaliei

Care este diferenţa dintre omul religios şi cel credincios: Arhiereul vicar Teofil de Iberia


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.