Blas Canto reprezentant Spania Eurovision 2021

Diaspora Madrid

Spania a ales „Voy a quedarme” pentru Eurovision Song Contest din Olanda

2021, Blas Canto, Eurovision Song Contest, reprezentant, Spania, Voy a quedarme

Spania a ales „Voy a quedarme” pentru Eurovision Song Contest din Olanda. În timpul unui Destino Eurovisión în care au apărut fostele vedete spaniole Eurovision Pastora Soler (2012) și Edurne (2015), telespectatorii au fost însărcinați cu alegerea piesei lui Cantó pentru Rotterdam, scrie TVR, preluat de DiasporaMadrid.com.

A fost o luptă directă între „Voy a quedarme” și „Memoria”. Prima (o baladă modernă care demonstrează impresionantele registre vocale ale spaniolului) a câștigat, cu 58% din votul publicului, și va fi interpretată de Blas la marea finală de sâmbătă, 22 mai.

Cucerirea lui Cantó

Blas Cantó nu este străin de Eurovision Song Contest. Nu numai că trebuia să-și reprezinte țara cu piesa „Universo” la concursul din 2020, dar a concurat și la Destino Eurovisión ca parte a grupului de băieți Auryn în 2011, ratând  în favoarea câștigătoarei Lucía Pérez.

Istoria sa cu Eurovision ajunge și mai departe: a concurat la EuroJunior, spectacolul spaniol de selecție pentru concursul Eurovision Junior Song din 2004. După atât de multe ratări, vocalistul din Murcia va fi relaxat când va trebui să strălucească pe cea mai mare scenă.

Vezi și:

Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al României în Malaga (24 februarie 2021)

S-a spânzurat de dorul mamei plecată la muncă în Spania

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

„Este un vis al meu de multă vreme”, a mărturisit Blas în timpul unui scurt interviu după anunțul participării sale. „Am visat să particip la Concursul Eurovision de când eram copil”, a mai spus el.

Până în prezent, Blas a lansat cinci albume. Primele patru au fost lansate împreună cu trupa de băieți Auryn care a câștigat premiul pentru cel mai bun act spaniol la MTV Europe Music Awards în 2013. Primul său album solo Complicado, care cuprinde cel mai mare succes al său „Él No Soy Yo”, a fost lansat în 2018.

Spania la Concursul Eurovision

Spania a debutat la concursul Eurovision din 1961 și de atunci a revenit la fiecare ediție.

Spaniolii au câștigat Eurovision Song Contest de două ori: în 1968 cu „La, La, La” a lui Massiel și din nou în anul următor la Madrid, grație lui „Vivo Cantando” a lui Salomé. Acest lucru a transformat Spania în prima țară concurentă care a câștigat de două ori la rând.

Sursa: TVR

Spania a ales „Voy a quedarme” pentru Eurovision Song Contest din Olanda


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.