Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al României în Malaga

Diaspora Madrid

Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al României în Malaga (24 februarie 2021)

Ambasada Romaniei in Regatul Spaniei, Comunitatea Romaneasca, Consulat Onorific al Romaniei, inaugurare oficiala, Malaga, Spania

Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al României în Malaga. La 24 februarie 2021, a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României la Málaga, în cadrul unei ceremonii restrânse desfășurate la sediul Delegației guvernului regional andaluz în Malaga, trasmite AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Spaniei, preluat de DiasporaMadrid.com

În alocuţiunea sa, ambasadorul Gabriela Dancău a apreciat că „deschiderea Consulatului onorific la Malaga se înscrie în strategia Ministerului Afacerilor Externe român de îmbunătățire a calității asistenței consulare acordate cetățenilor români” și „răspunde, pe de-o parte, interesului românilor față de Malaga ca destinație turistică, şi, pe de altă parte, interesului spaniolilor din zonă de a descoperi cultura și tradițiile românești”.

„Dorim să ne extindem prezența în cât mai multe oraşe spaniole importante, precum Malaga, un exemplu pentru noi în materie de implementare cu succes a strategiei de dezvoltare urbană inovatoare şi sustenabilă, un oraş inteligent şi în același timp cultural, cu care ne dorim să aprofundăm relațiile. Un alt obiectiv îl reprezintă atragerea de investiții în România, precum şi dinamizarea relației comerciale şi promovarea turismului din țara noastră în rândul mediului de afaceri spaniol”, a adăugat ambasadorul român.  

Vezi și:

S-a spânzurat de dorul mamei plecată la muncă în Spania

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Expoziție virtuală „GIUVAIERGERIE ANTICĂ. Comorile Muzeului Național de Istorie a Moldovei“

Consulul onorific al României la Malaga, José Luis Ramos, cu o vastă experiență în domeniul administrației publice spaniole, a ocupat poziția de viceprimar al oraşului, responsabil de portofoliile comerț, industrie, ocuparea forței de muncă şi infrastructură publică, dar şi pe cea de preşedinte al Asociației hotelierilor din Malaga.

De-a lungul timpului, José Luis Ramos a deținut şi funcții de conducere în cadrul mai multor companii multinaționale, consolidându-şi, în paralel, o prosperă ascensiune în mediul de afaceri spaniol, calități care îl recomandă pe deplin pentru ocuparea poziției de consul onorific, printre ale cărui atribuții una din cele mai importante este dezvoltarea relațiilor economice româno-spaniole şi facilitarea de investiții reciproce în cele două țări.  

La eveniment au participat autorități locale, provinciale, regionale și naționale, precum şi membri ai corpului consular de carieră și onorific acreditat în Regatul Spaniei.  

Informaţii suplimentare:  

Consulatul Onorific al României în Malaga are menirea de a contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-spaniole, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi de a acorda asistenţă şi protecţie consulară în caz de nevoie cetăţenilor români aflaţi în circumscripţia consulară, în situaţii deosebite. Circumscripţia consulară cuprinde Provincia Málaga. Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:

Consulatul Onorific la Malaga
Adresa: Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso n. 2, C.P. 29016, Málaga
E-mail: [email protected]
Consul onorific: Domnul José Luis Ramos Luque

Mai multe informaţii privind consulatele onorifice sunt disponibile aici: http://www.mae.ro/node/1871

Sursa: AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Spaniei

Inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al României în Malaga (24 februarie 2021)


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.