Românul căutat pentru că și-ar fi ucis partenera, tot româncă, a fost arestat

Diaspora Madrid

Românul căutat pentru că și-ar fi ucis partenera, tot româncă, a fost arestat!

Cordoba, crima, Montemayor, roman arestat, Spania

Românul căutat pentru că și-ar fi ucis partenera, tot româncă, a fost arestat! Garda Civilă l-a arestat pe presupusul autor al crimei din Montemayor, unde o femeie de 26 de ani a fost înjunghiată mortal duminică, la primele ore ale dimineții. După cum au confirmat surse din cadrul poliției, arestarea a avut loc luni dimineață. Bărbatul în vârstă de 30 de ani, a fost reținut în San Clemente, un oraș din provincia Cuenca.

Românul a fost dat dispărut după ce a fugit de la locul faptei. Acesta și-a abandonat partenera, după ce a înjunghiat-o cu un cuțit, pe un drum din apropierea locuinței pe care o împărțeau cu mai mulți membri ai familiei și lucrători sezonieri, tot români. În același incident, a fost rănit un băiat de 15 ani, care se pare că este văr cu bărbatul arestat.

După aproximativ 24 de ore, românul căutat a fost localizat și arestat de forțele de securitate. În cadrul operațiuni au participat și ofițeri de la secția de poliție din Cordoba.

Victima și agresorul aveau o relație personală anterioară în urma căreia au avut împreună un copil. Minorul se află în România, unde a rămas după ce părinții săi au decis să meargă la campania de usturoi în zona rurală din Cordoba.

Cei doi au sosit în Montemayor în urmă cu aproximativ zece zile ca parte a unui grup mai mare de aproximativ 12 persoane. Toți erau cazați într-o fermă de la marginea comunei.

Desfășurarea tragediei

Faptele s-au petrecut la primele ore ale dimineții de duminică, în jurul orei 2:00. Serviciul 112 a alertat Poliția Locală și Garda Civilă despre existența unei femei rănite pe strada Fuente Nueva.

Se pare că agresorul și victima s-au certat din motive necunoscute. Surse din cadrul anchetei au confirmat că bărbatul a luat-o pe femeie cu mașina de la ferma unde locuiau și a înjunghiat-o în interiorul vehiculului. După aceea, a lăsat-o abandonată, la câțiva metri de casă și a fugit.

În același incident a fost înjunghiat și vărul criminalului, un minor de 15 ani. Viața acestuia nu a fost în pericol, el fiind tratat pentru rănile sale la Spitalul din Montilla. Acolo a fost dusă și femeia, dar gravitatea stării sale a făcut ca aceasta să fie transferată la Spitalul Reina Sofía din Cordoba, unde a murit duminică după-amiază.

Zilierii aveau puține contacte cu satul, deoarece nu locuiau de obicei acolo și nu erau înregistrați. Din acest motiv, a spus primarul, este greu de știut la ce fermă au lucrat în fiecare zi.

Vezi și:

Bătaie la porțile standului partidului socialist spaniol la târgul din Sevilla(video)!

Garda Civilă menține o operațiune în zonă pentru a preveni eventuale altercații în cadrul comunității românești din zonă. Trei rude ale agresorului, un văr, o verișoară și partenerul ei, se află în afara orașului Montemayor. Aceștia au fost cazați într-un motel în încercarea de a-i îndepărta din centrul atenției.

De acum înainte, eforturile Subdelegatului Guvernului, Rafaela Valenzuela, se vor concentra pe repatrierea trupului tinerei în România cât mai curând posibil. Valenzuela, a precizat că în prezent se lucrează cu consulatul român pentru a finaliza formalitățile cât mai curând posibil.

Românul căutat pentru că și-ar fi ucis partenera, tot româncă, a fost arestat!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.