România anunță că va plăti 150.000 de euro refugiaților din Siria!

Diaspora Madrid

România anunță că va plăti 150.000 de euro refugiaților din Siria. În schimb suspendă plata a 1.500 de lei de părinte

ajutor de parinte, copii, Guvernul Romaniei, plata, refugiati sirieni, Romania

România anunță că va plăti 150.000 de euro refugiaților. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, va acorda în 2021 un sprijin financiar de 150.000 de euro pentru refugiații sirieni. De asemenea va onora angajamentele multi-anuale asumate anterior, informează R3media, preluat de DiasporaMadrid.com.

Bogdan Aurescu a susținut marți o intervenție în cadrul sesiunii ministeriale a celei de-a cincea Conferințe privind sprijinirea viitorului Siriei şi al regiunii (Bruxelles V Conference). Organizată de Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite conferința s-a desfășurat prin sistem videoconferință.

Pe lângă acești bani, statul român va sprijini refugiații sirieni și cu burse, așa cum a făcut-o deja și anii trecuți. Astfel, Bogdan Aurescu, a precizat că tara noastră a acordat 143 de burse pentru studenții sirieni în anul academic 2019-2020 şi a exprimat angajamentul de a continua acest tip de sprijin.

Vezi și:

Spania: Masca obligatorie în aer liber chiar dacă există o distanță de siguranță

Spania impune obligația testului PCR negativ la frontiera terestră cu Franța pentru toți călătorii

În acest context, R3media reamintește decizia Guvernului de a suspenda ajutorul de 1.500 de lei pe lună. Bani pe care părinții îi primeau de la angajator pentru creșă și grădiniță. Suma era acoperită de stat prin deducere din impozitele plătite la buget.

Aplicarea acestei măsuri se suspendă, începând cu data de 1 aprilie 2021 până la data de 31 decembrie 2021, inclusiv.

Intenția de a adopta această măsură a fost anunțată în urmă cu o săptămână. Atunci Ministerul Finanțelor a publicat pe pagina sa de internet un proiect în dezbatere publică. Ministerul a dat publicității un comunicat de presă în care explică de ce a propus suspendarea legii prin care părinții ar fi primit 1500 de lei pentru educația timpurie a copiilor.

Aproximativ 600.000 de copii români cu vârsta între 3 și 6 ani ar fi beneficiat de această măsură. Conform Ministerului Finanțelor, motivul invocat este acela că noile reguli fiscale reglementate chiar de Guvern, s-au dovedit insuficiente pentru a putea fi aplicate.

Surse: r3media.ro / educatieprivata.ro

România anunță că va plăti 150.000 de euro refugiaților din Siria. În schimb suspendă plata a 1.500 de lei de părinte


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu