Peste 90% dintre persoanele internate cu COVID în Pontevedra sunt vaccinați cu schema completă!

Diaspora Madrid

Peste 90% dintre persoanele internate cu COVID în Pontevedra sunt vaccinați cu schema completă

covid-19, medicină internă, pacientii internati, Pontevedra, schema completa, vaccinati

Peste 90% dintre persoanele internate sunt vaccinați cu schema completă! Situația epidemiologică din zona de sănătate Pontevedra-O_Salnés s-a înrăutățit în ultima zi, odată cu creșterea presiunii spitalicești. Astfel, numărul pacienților internați în secție a crescut cu încă nouă pacienți, ajungând la 42, și două decese raportate ieri de Sergas (Serviciul de asistență medicală din Galicia).

Șeful de medicină internă al Complexului Hospitalario Universitario de Pontevedra (CHOP), Juan Carlos Rodríguez, a subliniat în acest sens că în serviciul său există mai mult de douăzeci de persoane admise cu COVID și dintre acestea, peste 90% au schema completă de vaccinare administrată.

„Se întâmplă exact la fel ca în cazul gripei. Vaccinurile fabricate din antigeni sunt concepute pentru a preveni mortalitatea severă și internările, dar nu pentru a preveni bolile minore. O stare ușoară la un pacient în vârstă cu diverse patologii îl epuizează și îl obligă să fie internat. Cei mai tineri care sunt internați sunt pacienții imunosupresați pentru care două doze de vaccin nu au fost suficiente sau persoane care nu au dorit să fie vaccinate”, explică Rodríguez.

De exemplu, adaugă el „cazurile grave la femeile însărcinate”. Rodríguez consideră că „ar trebui să fie vaccinate încă din primul trimestru, deoarece sunt un grup de risc și sunt, de asemenea, persoane care au un alt stil de viață”.

Vezi și:

Un român de 23 de ani în stare critică după ce a fost bătut de un grup de tineri. Nouă persoane arestate!(video)

Diaspora: Fără copii xerox, pentru servicii consulare

Șeful de medicină internă a subliniat că această situație se datorează în mare parte variantei Delta. Această variantă se trasmite mult mai ușor în această zonă de sănătate.

Astfel, în timp ce cu o doză de vaccin populația a fost protejată în jur de 60 sau 70% împotriva variantei alfa, acum aceeași doză protejează doar în jur de 30% împotriva variantei Delta. De aceea și importanța imunizării avansate pe linie duală.

În ceea ce privește simptomele variantei Delta, pe care mai mulți experți subliniază că ar fi diferite de cele ale celorlalte tulpini, Juan Carlos Rodríguez a ținut să sublinieze că „variantele nu au un model suficient de specific bazat pe simptomele clinice” ceea ce înseamnă că simptomele sunt similare și variabile.

Sursa: farodevigo.es

Peste 90% dintre persoanele internate cu COVID în Pontevedra sunt vaccinați cu schema completă


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.