Eliminată obligativitatea prezentării a fotocopiilor documentelor la consulate

Diaspora Madrid

Eliminată obligativitatea prezentării a fotocopiilor documentelor la consulate

Consulate, Eliminată obligativitatea prezentării, fotocopii documente, la ghiseu, serviciu consular

Eliminată obligativitatea prezentării a fotocopiilor documentelor la consulate. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat o nouă măsură decisă pentru debirocratizarea procedurilor de procesare a serviciilor consulare. Se elimină obligativitatea prezentării, la ghișeu, a fotocopiilor documentelor justificative, în vederea prestării serviciului consular solicitat.

Astfel, începând cu data de 20 iulie 2021, solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

În cazul în care, pentru prestarea serviciului consular sau pentru asigurarea arhivei consulare, sunt necesare fotocopii ale documentelor justificative, personalul consular al misiunilor diplomatice/oficiilor consulare va asigura fotocopierea acestora la momentul prestării serviciului consular.

Totodată, în vederea limitării deplasărilor la ghișeele consulare și a reducerii timpilor de așteptare pentru procesarea serviciilor consulare; MAE recomandă tuturor cetățenilor români care solicită servicii consulare încărcarea documentelor justificative, în format electronic, pe portalul www.econsulat.ro.

Eliberați doi minori, de origine română, exploatați de familia lor în Spania

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Noua procedură vizează, totodată, reducerea arhivei consulare în format letric și păstrarea cât mai multor documente pe suport electronic, cu respectarea prevederilor legale în materie.

MAE precizează că demersul se înscrie în linia proiectelor decise, asumate și derulate, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu. Proiectele au în vedere eficientizarea activității consulare prin măsuri de digitalizare și debirocratizare, având ca obiectiv facilitarea accesului cetățenilor români la serviciile consulare și îmbunătățirea calității și condițiilor de procesare a acestora.

Sursa: mae.ro

Eliminată obligativitatea prezentării a fotocopiilor documentelor la consulate


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu