Peste 23.000 de polițiști mobilizați pentru greva din sectorul transporturi!

Diaspora Madrid

Peste 23.000 de polițiști mobilizați pentru greva din sectorul transporturi!

agenti, Garda Civila, greva generala, mobilizare, Politia Spaniola, Spania, transport

Peste 23.000 de polițiști mobilizați pentru a „reprima” „comportamentul violent” pe care îl au organizatorii grevei din sectorul transporturi. Ciocnire totală între guvernul spaniol și Platforma pentru Apărarea Sectorului Transportului Rutier de Mărfuri Național și Internațional. Greva pe termen nelimitat, care a început lunea trecută, amenință să provoace probleme de penurie în lanțul alimentar.

Ministerul Transporturilor a anunțat faptul că, Ministerul de Interne a mobilizat 23.500 de agenți, pentru a „reprima” „comportamentul violent” pe care, în opinia sa, îl au organizatorii protestelor cu „bâte, pietre și cuie”. 16.476 sunt agenți ai Gărzii Civile și alți 7.122 sunt polițiști.

Ministrul Transporturilor, Raquel Sánchez, a dat asigurări că nu se va așeza la masă cu ei, deoarece nu îi recunoaște ca fiind „interlocutori” valabili: „Nu sunt reprezentativi„. Nu este vorba despre o grevă sau vreun boicot al firmelor.

Comitetul Național al Transporturilor Rutiere (CNTC), o organizație care reunește majoritatea asociațiilor de transportatori, dar în care nu este reprezentată platforma care a declanșat greva, a participat la reuniune. Aceasta în ciuda faptului că CNTC și-a reînnoit consiliul de administrație „cu mai puțin de un an în urmă„.

Vezi și:

Cel mai periculos pedofil român din Spania, condamnat la 300 de ani de închisoare

George Gabriel Bologan, a fost numit ambasadorul României în Spania!

Sărbători legale în Spania. Vezi calendarul spaniol cu zilele libere pentru anul 2022!

Platforma care a convocat greva „reprezintă pe cine reprezintă, dar nu sectorul, ci o minoritate violentă„, a declarat Sánchez după ce s-a întâlnit cu agenții sociali și sindicatele la sediul ministerului.

Principala platformă alimentară din Spania, Mercamadrid, si-a redus la jumătate mărfurile primite ieri, o scădere care ajunge la 60%.

Greva din transporturi pune deja presiune asupra aprovizionării cu alimente și afectează deja parțial aprovizionarea cu lapte, fructe, legume și pește.

Peste 23.000 de polițiști mobilizați pentru greva din sectorul transporturi!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu