Patru români cercetați pentru furt de cupru în Alcasser (Valencia)

Diaspora Madrid

Patru români cercetați pentru furt de cupru în Alcasser (Valencia)

Alcasser, furt de cupru, Garda Civila, romani cercetati, Romani in Spania, Spania, Valencia

Patru români cercetați pentru furt de cupru în Spania. Garda Civilă spaniolă, a demontat o organizație criminală dedicată furtului de cupru. În cadrul operațiunii „COLLOPY”, sunt cercetate patru persoane pentru infracțiunea de furt săvârșit prin violență și pentru o infracțiune de înșelăciune.

Operațiunea a început în iulie anul trecut, ca urmare a jafurilor comise într-o zonă industrială din municipiul Alcàsser.

Pe 5 mai, autorii au forțat intrarea pe un teren cu ajutorul unui vehicul, plasându-l într-o zonă slab luminată, cu intenția clară de a nu fi descoperiți. După aceea, au intrat în zona transformatorului și au tăiat cablurile electrice ale generatoarelor. În cele din urmă, au deschis capacele care protejau conexiunile electrice și le-au pregătit pentru extragere.

Din întâmplare, o patrulă a poliției locale din Alcasser, a trecut prin locul respectiv. Făptașii, când au văzut agenții, nu au ezitat să fugă. Prejudiciul cauzat s-a ridicat la o valoare mai mare de 15.000 de euro.

În noaptea de 4 iulie, în același loc, a existat un nou furt săvârșit prin violență. Cu această ocazie, autorii au folosit același modus operandi. Au reușit, din nou, să introducă un vehicul în interiorul terenului. După aceasta, au reușit să extragă câțiva metri de cupru și au dezasamblat transformatoarele pentru a avea acces la mai multe cabluri electrice.

Din nou, un alt echipaj de la poliția locală, care efectua un serviciu de patrulare, i-a surprins. Hoții au fugit, abandonând mașina pe care o folosiseră pentru tâlhărie. Autoturismul a fost ridicat și depozitat într-un spațiu special amenajat din municipiul Alcàsser. Totalul pagubelor acestui al doilea jaf s-a ridicat la peste 12.463 de euro.

Vezi și:

Tribunalul Suprem al Spaniei respinge măsura ”pașapoartelor de imunitate”

Românul împușcat mortal în Spania avea 35 de ani și antecedente penale!

Snickers retrage o reclamă din Spania în urma acuzațiilor de homofobie (video)

În urma investigaților, la 6 iulie, agenții Gărzii Civile din Picassent au început cercetarea a patru persoane de naționalitate română. 2 femei cu vârsta cuprinsă între 19 și 33 de ani și 2 bărbați cu vârsta de 24 și 33 de ani, pentru infracțiunea de furt săvârșit prin violență.

Câteva zile mai târziu, un bărbat de 67 de ani, de naționalitate spaniolă, a apărut la depozitul municipal Alcasser cu un document fals de cumpărare – vânzare a vehiculului implicat în furt.

Ulterior, pe 16 iulie, agenții au descoperit falsitatea documentului și acest bărbat a fost cercetat pentru o infracțiune de înșelăciune. După ce a fost informat despre drepturile sale, acesta a declarat anchetatorilor că vehiculul era proprietatea unuia dintre cei implicați în furt și că a fost plătit pentru a recupera mașina.

Procedurile au fost înaintate Tribunalului de Primă Instanță și Instrucțiune numărul 2 din Picasent.

Sursa: efe.com

Patru români cercetați pentru furt de cupru în Alcasser (Valencia)


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.