Ora de vară 2023! Când se schimbă ora în România și Spania?

Diaspora Madrid

Ora de vară 2023! Când se schimbă ora în România și Spania?

cand se schimba ora, ora de vara 2022, Romania, Spania

Ora de vară 2023! Când se schimbă ora în România și Spania? Vom dormi mai puţin! Ce efecte poate avea această schimbare asupra organismului? Precizări importante despre cum trebuie fixate ceasurile! Când se dau ceasurile cu o oră înainte? Trecerea la ora de vară 2023 face ca ziua în care se întâmplă acest lucru să fie cea mai scurtă din an.

–> Ora de vară 2024! Vezi când se schimbă ora în România și în Spania!

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui. Astfel, a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură. Însă ora de iarnă este ora considerată standard.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. Ca de obicei, la prima schimbare de oră din an, ceasul se dă înainte cu o oră. La ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră.

Ora de vară 2023: Când trece România la ora de vară? 

În România trecerea la ora de vară se va face în ultimul weekend din luna martie, adică în noaptea de 25 spre 26 martie 2023. Atunci ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00.

Zile libere în România. Vezi calendarul cu sărbători legale!

Adică, o să „dormim mai puțin”, iar 26 martie 2023 devenind cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore.

Când se trece la ora de vară 2023 în Spania?

Trecerea la ora de vară 2023 în Spania are loc întotdeauna în ultima duminică din luna martie. Anul acesta data schimbării orei va fi 26 martie 2022.

Zile libere în Spania. Vezi calendarul spaniol cu sărbători legale!

Pentru trecerea la ora de vară, ceasul trebuie să fie dat înainte cu o oră. Momentul exact pentru a face acest lucru este în primele ore ale zilei de 26, când ora 2:00 va deveni ora 3:00.

Ce efecte poate avea această schimbare asupra organismului?

Trecerea la ora de vară are deseori efecte neplăcute (sub formă de insomnie, somnolență, iritabilitate sau amețeli), mai ales la copii și la persoanele în vârstă. S-au efectuat numeroase studii privind consecințele sale, deși niciunul dintre ele nu a oferit rezultate concludente. Se estimează că organismul se adaptează complet la ora modificată după aproximativ două săptămâni.

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Schimbarea orei și dispozitivele dumneavoastră!

Aproape toate dispozitivele conectate la internet vor schimba automat ora. Ceea ce înseamnă că, probabil, computerul, laptopul, telefonul mobil, ceasul inteligent, tableta sau boxele inteligente vor face acest lucru singure.

Așadar, dacă vă folosiți telefonul sau ceasul ca ceas deșteptător sau difuzorul inteligent, nu trebuie să vă faceți griji.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă cu dispozitivele neconectate, cele pe care le putem numi dispozitive „neinteligente„. Cuptorul, frigiderul, temporizatorul de la aparatul de aer condiționat sau ceasul deșteptător de pe noptieră nu își vor schimba probabil ora de unii singuri.

Pe scurt, dacă sunteți o persoană care a adoptat deja utilizarea dispozitivelor inteligente și dacă atât calendarul, cât și alarmele sunt centralizate pe telefonul mobil sau pe un dispozitiv similar, nu veți avea nicio problemă cu schimbarea orei.

Chiar dacă aveți un ceas deșteptător setat pe data de 26, ora se va schimba la primele ore ale dimineții, iar alarma se va declanșa la ora actualizată.

Sursa: Blog DiasporaMadrid.com

Ora de vară 2023! Când se schimbă ora în România și Spania?


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.