Ora de iarnă 2023! Când se schimbă ora în România și Spania?

Diaspora Madrid

Ora de iarnă 2023! Când se schimbă ora în România și Spania?

cand se schimba ora, ora de iarna, Republica Moldova, Romania, Spania

Ora de iarnă 2023! Când se schimbă ora în România și Spania? Vezi când se dau ceasurile cu o oră înapoi și când va fi ziua de 25 de ore! Precizări importante despre cum trebuie fixate ceasurile! Din anul 1940 schimbarea orei este realizată primăvara și toamna. Această măsură a fost concepută inițial cu scopul de a economisi energie.

Vine toamna și, odată cu ea, nopțile devin mai lungi, iar apusurile de soare sunt din ce în ce mai timpurii. Ora de iarnă înseamnă că trebuie să ne adaptăm ceasurile pentru a profita la maximum de schimbarea orelor de lumină.

În această toamnă din 2023, ca în fiecare an, data aleasă pentru schimbarea orei în România, Spania, ca și în restul Europei este ultima duminică din octombrie.

Cu această ajustare, se utilizează mai mult orele de lumină solară, deoarece soarele răsare mai devreme. Astfel, dimineața ne putem bucura de mai multă lumină naturală, ceea ce înseamnă economii la consumul de energie electrică.

Ora de iarnă este menită să adapteze orele de lumină la orele de lucru. Astfel, ritmul de activitate al majorității populației să se adapteze la obiceiuri mai sănătoase și mai productive.

Ora de iarnă 2023! Când trece România la ora de iarnă? 

Trecerea la ora de iarnă 2023 în România și Republica Moldova se va face în dimineața zilei de duminică, 29 octombrie. Atunci ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00. Astfel, Republica Moldova va trece la ora de iarnă în același timp cu România!

Ziua de 29 octombrie 2023 va avea 25 de ore în loc de 24 de ore, devenind astfel cea mai lungă zi a anului!

Cauți: Sărbători legale în România! Vezi calendarul cu zile libere!

Când se trece la ora de iarnă 2023 în Spania?

Schimbul la ora de iarnă 2023 în Spania se va face în ultimul weekend din octombrie 2023. Astfel, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră. Pe 29 octombrie, la primele ore ale dimineții, ora 3:00 va deveni ora 2:00.

Vezi calendarul spaniol cu sărbători legale!

Schimbarea orei pe dispozitivele dumneavoastră!

Aproape toate dispozitivele conectate la internet vor schimba automat ora. Ceea ce înseamnă că, probabil, computerul, laptopul, telefonul mobil, ceasul inteligent, tableta sau boxele inteligente vor face acest lucru singure.

Așadar, dacă vă folosiți telefonul sau ceasul ca ceas deșteptător sau difuzorul inteligent, nu trebuie să vă faceți griji.

Pe de altă parte, la alte dispozitive, ora va trebui reglată manual.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă cu dispozitivele neconectate, cele pe care le putem numi dispozitive “neinteligente“. Cuptorul, frigiderul, temporizatorul de la aparatul de aer condiționat sau ceasul deșteptător de pe noptieră nu își vor schimba probabil ora de unii singuri.

Cauți Avocat român în Spania? Vezi: Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Ce efecte poate avea această schimbare asupra organismului?

Trecerea la ora de iarnă 2022 are deseori efecte neplăcute (sub formă de insomnie, somnolență, iritabilitate sau amețeli), mai ales la copii și la persoanele în vârstă. S-au efectuat numeroase studii privind consecințele sale, deși niciunul dintre ele nu a oferit rezultate concludente. Se estimează că organismul se adaptează complet la ora modificată după aproximativ două săptămâni.

Sursa: Blog DiasporaMadrid.com

Ora de iarnă 2023! Când se schimbă ora în România și Spania?


Ultimele articole publicate


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.