Declarațiile ministrul român de Interne Lucian Nicolae Bode la Madrid

Diaspora Madrid

Declarațiile ministrul român de Interne Lucian Nicolae Bode la Madrid

declaratii, dubla cetatenie, Lucian Nicolae Bode, Madrid, migranti, Spania

Declarațiile ministrul român de Interne Lucian Nicolae Bode în Spania. Bode s-a aflat săptămâna trecută la Madrid, unde s-a întâlnit cu omologul său spaniol, Fernando Grande-Marlaska, și cu comandanții Poliției Naționale și ai Gărzii Civile. Lucian Bode a cerut “acces la dubla cetățenie, în special pentru a doua generație“. De asemenea, „România își reafirmă angajamentul față de Spania de a primi migranții care sosesc din Africa„.

Au trecut 15 ani de când o persoană în această funcție nu mai vizitase Spania. România dorește să adere acum la spațiul Schengen și este recunoscătoare Spaniei pentru sprijinul acordat în cadrul UE în acest sens. Aceștia au discutat despre cooperarea polițienească și controlul fluxurilor migratorii.

Acces la dubla cetățenie, în special pentru a doua generație

Cele două țări au programat un summit bilateral până la sfârșitul anului 2022. Cu această ocazie, ministrul Lucian Bode l-a invitat pe Grande-Marlaska de a vizita România. Tocmai această bună relație între Madrid și București l-a determinat pe ministrul român să ceară guvernului spaniol să asculte cererile marii comunități românești – peste un milion de persoane – de a avea acces la dubla cetățenie, în special pentru a doua generație.

Există o problemă recurentă pentru care am solicitat sprijinul omologului meu, și anume cea a dublei naționalități. Deși nu este de competența Ministerului de Interne, apreciez răspunsul domnului ministru, pentru că mi-a promis că va transmite această solicitare Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Externe, mai ales în ceea ce privește a doua generație de români, cei care s-au născut aici. Dintre cei un milion, 100.000 s-au născut aici și ar fi un motiv de satisfacție pentru ei, pe de o parte, să își poată păstra identitatea națională și să nu se limiteze la poziții importante.

Lucian Nicolae Bode.

La rândul său, Bucureștiul este recunoscător Madridului pentru sprijinul ferm acordat pentru a finaliza aderarea la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Aderarea la Spațiul Schengen ar duce la eliminarea definitivă a frontierelor dintre România și restul UE.

Cauți Avocat român în Spania? Vezi: Servicii juridice pentru românii din diaspora!

România se oferă să primească migranții care sosesc în Spania din Africa

România se oferă să primească migranții care sosesc pe ruta africană, la care Spania este la fel de sensibilă ca și România. Există un mecanism european prin care toate țările UE se angajează să primească pe această rută un număr de migranți din țări precum Spania, Italia sau Cipru. Acest angajament se face prin aceste mecanisme europene și am reiterat disponibilitatea României de a primi migranți.

„România își reafirmă angajamentul față de Spania de a primi migranții care sosesc din Africa”

Lucian Nicolae Bode.

Cum face față România războiului din Ucraina

De la izbucnirea războiului, din Ucraina, România a primit 2,4 milioane de refugiați ucraineni. Spre deosebire de ezitarea altor țări UE, România este pregătită să primească și cetățeni ruși care nu vor să meargă pe linia frontului.

România este pregătită să asigure protecția oricărui cetățean care fuge de război„.

mai spune Bode.

Citește și: Referendumurile din Republicile Populare Donețk și Lugansk au fost declarate valide!

Surse: euroefe.euractiv.es / elpais.com / 20minutos.es

Declarațiile ministrul român de Interne Lucian Nicolae Bode la Madrid


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.