Numărul românilor din Spania a depășit oficial cifra de un milion. Cea mai mare diasporă din Spania!

Diaspora Madrid

Numărul românilor din Spania a depășit oficial cifra de un milion. Cea mai mare diasporă din Spania!

cea mai mare diaspora, Comunitatea Romaneasca, numarul romanilor din Spania, Spania, un milion

Numărul românilor din Spania la sfârșitul anului 2020 a fost de 1.079.726 de persoane. Românii fiind cei mai numeroși rezidenți străini din această țară, din totalul de 5.800.468. Potrivit datelor oficiale prezentate de Ministerul Incluziunii, Securității Sociale și Migrației, 15 naționalități reprezintă aproape 75% din numărul total de rezidenți străini în Spania.

Populația Spaniei era estimată la 1 iulie 2020 la 47.351.567 de către Institutul Național de Statistică. Detaliile statistice arată că 15 naționalități reprezintă aproape 75% din numărul total de rezidenți străini în Spania. Opt dintre ele corespund unor țări ale Uniunii Europene, printre care se remarcă România, Regatul Unit și Italia.

Printre cele mai numeroase grupuri din țările din afara UE se numără cele din Maroc, China, Venezuela și Ecuador. De remarcat în special grupul venezuelean, singurul din afara UE care a crescut în ultimul an, cu o creștere anuală de peste 50%, depășind cu mult 6% din britanici (381.000), care urmează în rândul țărilor cu o creștere anuală mai mare în ciuda pandemiei COVID-19 și Brexit.

Cea mai mare diasporă din Spania!

Acestea sunt cifrele oficiale, care numără cetățenii români cu reședința declarată în Spania, însă este de așteptat ca numărul românilor să fie în realitate mult mai mare, potrivit unor surse diplomatice consultate de G4Media.

Pe locul 2 se situează marocanii cu 811.530, iar pe locul al treilea britanicii cu 381.448 persoane.

Vezi și:

Deficitul bugetar al Spaniei a urcat în 2020 la 11%, fiind cel mai mare din întreaga UE / România, pe 6 cu 9,2%

România s-a calificat la CM de handbal feminin care va fi găzduit de Spania

Potrivit tabelului statistic prezentat, populația românească din Spania a crescut față de anul precedent cu 0,9%, a avut o vârstă medie de 38 de ani, iar ponderea populație feminine a fost de 47%.

Surse: lamoncloa.gob.es / G4Media

Numărul românilor din Spania a depășit oficial cifra de un milion. Cea mai mare diasporă din Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.