Referendumurile din Republicile Populare Donețk și Lugansk au fost declarate valide!

Diaspora Madrid

Referendumurile din Republicile Populare Donețk și Lugansk au fost declarate valide

Donetk, Lugansk, razboi, referendum, Rusia, Ucraina

Referendumurile din Republicile Populare Donețk și Lugansk au fost declarate valide. La finalul a trei zile de vot, prezența cetățenilor la referendumurile din Republicile Populare Donețk și Lugansk a depășit 50%, ceea ce le face valide, au raportat comisiile electorale.

În perioada 23-27 septembrie, republicile populare Donețk și Lugansk, precum și regiunile Zaporiyia și Kherson, organizează referendumuri pentru a deveni parte a Rusiei. Rezultatele referendumului vor fi cunoscute în termen de cinci zile de la încheierea votului.

Prezența la vot la finalul celor trei zile de scrutin în Republica Populară Lugansk a fost de 76,09%. Astfel referendumul a fost validat, a declarat șefa Comisiei Electorale Centrale (CEC) din republică, Olena Kravchenko.

Conform standardelor internaționale, un referendum este considerat valid dacă 50% plus unu dintre alegători au votat. „Prezența la vot în republică a fost de 76,09%„, a spus ea, precizând că 21,97% dintre alegători au votat duminică.

Kravchenko a adăugat că, în total, peste un milion de persoane au votat în republică în a treia zi, Lugansk fiind lider în ceea ce privește activitatea.

În Republica Populară Donețk, referendumul poate fi, de asemenea, considerat valid, deoarece peste 50% dintre alegători și-au exercitat deja dreptul. „În cele trei zile de vot, prezența la vot a fost de 77,13%. Adică 1.203.855 de persoane„, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale regionale, Vladimir Vîsoțki.

Votul va dura cinci zile și se va desfășura și prin vizite la domiciliu

Din motive de securitate, votul se va desfășura nu numai în secțiile de votare, ci și prin vizite la domiciliu. Peste 5.000 de membri ai comisiei electorale vor efectua vizite din casă în casă în regiunea Zaporiyia.

Galina Katiușcenko, șefa CEC din regiunea Zaporiyia, a dezvăluit că prezența la vot pentru cele trei zile de referendum a fost de 51,55%.

La rândul său, Marina Zakharova, președinta Comisiei Electorale din regiunea Kherson, a raportat că prezența la vot în cele trei zile de scrutin a fost de 48,91% din electorat, în total 750.000 de persoane.

Potrivit șefului Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, observatorii străini nu au constatat nicio încălcare în a treia zi a referendumului. De asemenea, acesta a remarcat că rezultatele preliminare ale votului au fost chiar mai bune decât se aștepta.

Republicile populare Donețk și Lugansk, prin aderarea la Rusia, își vor păstra numele și steagurile. În timp ce regiunile Kherson și Zaporiyia își vor păstra doar numele.

Sursa: Sputnik World

Referendumurile din Republicile Populare Donețk și Lugansk au fost declarate valide!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.