Ora de vară 2022! Când se schimbă ora în România și Spania? Vom dormi mai puţin! Ce efecte poate avea această schimbare asupra organismului? Precizări importante despre cum trebuie fixate ceasurile! Când se dau ceasurile cu o oră înainte? Trecerea la ora de vară 2022 face ca ziua în care se întâmplă acest lucru să fie cea mai scurtă din an.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui. Astfel, a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură. Însă ora de iarnă este ora considerată standard.

Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră, ora 3:00 devine ora 4:00. La ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.

Adică, o să „dormim mai puțin”, iar 27 martie 2022 devenind cea mai scurtă zi a anului, având doar 23 de ore.

Ora de vară 2022: Când trece România la ora de vară? 

În România trecerea la ora de vară se va face în ultimul weekend din luna martie, adică în noaptea de 26 spre 27 martie 2022. Atunci ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00.

Când se trece la ora de vară 2022 în Spania?

Trecerea la ora de vară 2022 în Spania are loc întotdeauna în ultima duminică din luna martie. Anul acesta data schimbării orei va fi 27 martie 2022.

Pentru trecerea la ora de vară, ceasul trebuie să fie dat înainte cu o oră. Momentul exact pentru a face acest lucru este în primele ore ale zilei de 27, când ora 2:00 va deveni ora 3:00.

Ce efecte poate avea această schimbare asupra organismului?

Trecerea la ora de vară are deseori efecte neplăcute (sub formă de insomnie, somnolență, iritabilitate sau amețeli), mai ales la copii și la persoanele în vârstă. S-au efectuat numeroase studii privind consecințele sale, deși niciunul dintre ele nu a oferit rezultate concludente. Se estimează că organismul se adaptează complet la ora modificată după aproximativ două săptămâni.

Schimbarea orei și dispozitivele dumneavoastră!

Aproape toate dispozitivele conectate la internet vor schimba automat ora. Ceea ce înseamnă că, probabil, computerul, laptopul, telefonul mobil, ceasul inteligent, tableta sau boxele inteligente vor face acest lucru singure.

Așadar, dacă vă folosiți telefonul sau ceasul ca ceas deșteptător sau difuzorul inteligent, nu trebuie să vă faceți griji.

Vezi și:

Peste 23.000 de polițiști mobilizați pentru greva din sectorul transporturi!

Canale TV românești online, pe orice dispozitiv, oriunde te-ai afla!

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă cu dispozitivele neconectate, cele pe care le putem numi dispozitive “neinteligente“. Cuptorul, frigiderul, temporizatorul de la aparatul de aer condiționat sau ceasul deșteptător de pe noptieră nu își vor schimba probabil ora de unii singuri.

Pe scurt, dacă sunteți o persoană care a adoptat deja utilizarea dispozitivelor inteligente și dacă atât calendarul, cât și alarmele sunt centralizate pe telefonul mobil sau pe un dispozitiv similar, nu veți avea nicio problemă cu schimbarea orei.

Chiar dacă aveți un ceas deșteptător setat pe data de 27, ora se va schimba la primele ore ale dimineții, iar alarma se va declanșa la ora actualizată.

Ora de vară 2022! Când se schimbă ora în România și Spania?


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.