Ora de vară 2021? Propunerea pentru a se renunța la schimbarea orei a fost făcută de Comitetul de Turism și Transporturi al Uniunii Europene. Fiecare membru UE trebuie să aleagă dacă va rămâne la ora de vară sau ora de iarnă.

Ceasurile se vor da cu o oră înainte, anul acesta, în noaptea de 27 spre 28 martie. Asfel, duminică, 28 martie 2021, va fi cea mai scurtă zi din an. Aceasta va avea 23 de ore în loc de 24. Ceasul se dă înainte cu o oră și, astfel ora 3:00 va deveni ora 4:00.

În Spania ora 02:00 va deveni ora 03:00

Prin raportare la Greenwich Mean Time (GMT) (care reprezintă acelaşi fus orar ca şi Coordinated Universal Time – UTC), ora României ajunge la o diferenţă de plus 3 ore. În fapt este improprie denumirea de trecere la „ora de iarnă” sau „ora de vară”, ci mai degrabă, de „Timpul Legal Român”.

Pentru România, situația ar fi incertă pentru că nu ar fi informat Uniunea Europeană.

”Statele care vor să rămână pe ora de vară schimbă ultima dată ora acum, în ultima duminică din martie, iar cei care vor să rămână pe ora de iarnă vor schimba ultima dată în octombrie. Așa ar trebui să procedeze și România, iar țara noastră trebuia să anunțe Uniunea Europeană până în aprilie 2020. Toate statele membre trebuiau să anunțe. Există niște măsuri care trebuie armonizate la nivel european, inclusiv ceea ce înseamnă transport transfrontalier, program avioane, etc.”.

a declarat Tudor Ciuhodaru, europarlamentar.

VEZI ȘI:

SPANIA, A PATRA ȚARĂ A UE CU CEI MAI MULȚI STRĂINI NAȚIONALIZAȚI ÎN 2019

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Sărbători legale în 2021. Vezi calendarul cu zilele libere din România

România a adoptat în anul 1932 Legea pentru stabilirea orei oficiale, care prevedea ca date de schimbare a orei 22 mai şi 2 octombrie, apoi, în perioada 1933 – 1940, ora de vară era introdusă în prima duminică din aprilie, până în prima duminică a lui octombrie.

De știut!

Este bine să știți că PC-urile, laptopurile și smartphone-urile trec în mod automat la ora de iarnă deci nu încercați să le schimbați ora înainte de a vă culca, în schimb e necesară modificarea manuală a orei la ceasurile care funcţonează cu un sistem mecanic.

De asemenea, schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Ora de vară 2021! Se apropie ziua în care vom da ceasurile înainte!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.