O româncă din Spania petrece șase zile în închisoare din cauza unei erori judiciare

Diaspora Madrid

O româncă din Spania a petrecut șase zile în închisoare din cauza unei erori judiciare

eroare judiciara, inchisoare, Mirela Stoian, romanca, Spania

O româncă din Spania a petrecut șase zile în închisoare din cauza unei erori judiciare. Mirela Stoian a reclamat furtul motocicletei sale în luna august și a ajuns într-o dubă în drum spre închisoare. Mirela, locuiește în Almuñecar și aceasta a fost confundată cu o delincventă.

Mirela Stoian are 38 de ani, locuiește în Almuñécar și lucrează ca bucătăreasă într-un bar de pe coasta din Granada. Ea are o fiică de 15 ani, și locuiește în Spania de 20 de ani. Din cauza unei erori judiciare, a petrecut șase zile în această vară încarcerată în închisoarea Albolote.

O eroare judiciară care a făcut să fie confundată cu o altă femeie, originară tot din România, căutată pentru furt. Un episod traumatizant pe care astăzi, patru luni mai târziu, continuă să îl trăiască ca pe „un coșmar„. Mirela a depus în prealabil o cerere de despăgubiri la Ministerul Justiției pentru situația trăită.

Zile libere în Spania în 2023. Vezi calendarul spaniol cu sărbători legale!

Incidentul a avut loc la mijlocul lunii august

Atunci Mirela, s-a prezentat la sediul Gărzii Civile din Almuñécar pentru a denunța furtul motocicletei sale.

Odată ajunsă acolo, a fost reținută și arestată. Motivul ar fi fost pentru că ar fi profitat de un permis de ieșire din închisoare în Palma de Mallorca. Fapt pe care l-a negat de la început și pe care l-a făcut cunoscut, „în disperare de cauză„, ofițerilor și avocatului.

Avocata Mirelei, a declarat că datele personale ale clientei sale au fost incluse greșit în ordinul de arest. La insistențele Mirelei, care a cerut ajutor pentru ceea ce ea pretindea a fi o greșeală, a încercat să facă cercetările necesare la Tribunalul Penal din Palma de Mallorca, care a emis ordinul.

O româncă de 41 de ani ucisă cu un cuțit în Alovera

Avocata a reușit să-l contacteze pe avocatul care o asistase pe femeia căutată la vremea respectivă. În ciuda faptului că era în concediu, avocatul a coroborat informația și a confirmat că a fost o greșeală și că, clienta sa nu era Mirela Stoian pe care încercau să o încarcereze.

Pledoariile „de urgență” prezentate de ambii avocați pentru a încerca să stopeze situația au fost respinse. Autoritățile din Almuñécar, au spus că trebuie să se conformeze hotărârii. Astfel, Mirela a fost arestată și încarcerată la centrul penitenciar din Albolote (Granada).

Directorul centrului penitenciar a intervenit și el când și-a dat seama de eroare. Acesta a făcut demersuri – inițial fără succes – la penitenciar și la Tribunalul din Palma de Mallorca.

Tragedie în Spania: Își împușcă copiii după care se sinucide cu propria armă!

În cele din urmă, situația Mirelei a fost rezolvată

O româncă din Spania Mirela Stoian

Judecătorul din Palma și-a cerut scuze și a pus totul pe seama unei erori de calculator, spune avocata. Această eroare a constat în faptul că, în titlul sentinței (pentru furt) care a dus la condamnarea femeii la închisoare, au apărut datele clientei sale în locul celor ale inculpatei reale, care apăreau în corpul hotărârii.

Era suficient să urmăriți înregistrarea procesului pentru a vedea că Mirela, inculpata, nu semăna deloc cu clienta mea„, spune avocata. Aceasta a depus în prealabil o cerere de despăgubiri la Ministerul Justiției în numele Mirelei pentru situația trăită.

Mama mi-a spus ‘o să ieși’, dar eu îmi pierdusem speranța, pentru că există multe persoane nevinovate în închisoare„.

S-a întâmplat ca – în acele zile – mama mea să vină din România să aibă grijă de fiica mea. Altfel aș fi putut pierde și custodia fetei. Astfel de fapte sunt un lucru la care nimeni nu se așteaptă să i se întâmple vreodată„, mai spune Mirela.

Surse: elmundo.es / Blog DiasporaMadrid.com

O româncă din Spania a petrecut șase zile în închisoare din cauza unei erori judiciare


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

2 comentarii la „O româncă din Spania a petrecut șase zile în închisoare din cauza unei erori judiciare”

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.