Nașterea unui copil prin uter transplantat. A doua naștere în Spania

Diaspora Madrid

Nașterea unui copil prin uter transplantat. A doua naștere în Spania

Barcelona, copil, nastere, uter transplantat

Nașterea unui copil prin uter transplantat. Într-un eveniment revoluționar, a avut loc a doua naștere prin uter transplantat în corpul unei femei, în Spania. Transplantul a fost realizat pe 4 aprilie 2022, fiind posibil datorită unui act altruist: donarea uterului de către mama Mairei. Acesta este al doilea copil născut în Spania după un transplant de uter. Primul copil, Jesús, s-a născut în martie 2023, la acelaşi spital.

Experiența conducătorilor de operație

Dr. Francisco Carmona, șeful Serviciului de Ginecologie, și Dr. Antonio Alcaraz, șeful Serviciului de Urologie și Transplant Renal, au condus această intervenție medicală fără precedent, aducând un nou membru în lume.

Mama tânărului bătut la Amorebieta își întreabă agresorii: „De ce ați făcut-o?”

Calea deschisă de Jesús, primul copil născut prin asemenea procedură

Aceasta este a doua minune la Barcelona, după ce primul copil, Jesús, s-a născut în martie 2023, tot la același spital. Maira Montes, în vârstă de 34 de ani, suferă de sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH), o afecțiune congenitală care împiedică dezvoltarea uterului și a trompelor uterine.

Operație complexă în cadrul unui proiect de cercetare inovator

Operația face parte dintr-un proiect de cercetare început acum șapte ani, având ca scop validarea fezabilității intervenției chirurgicale. Dr. Antonio Alcaraz mărturisește că aceasta a fost una dintre cele mai complexe intervenții chirurgicale, reușind să demonstreze de două ori capacitățile echipei lor cu rezultate remarcabile.

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Progres și speranță în sănătatea femeilor

După două luni de la operație, Maria Montes a avut prima menstruație. Iar după câteva luni, a început tratamentul de fertilitate. Sarcina a evoluat normal, iar la 37 de săptămâni, a fost necesară o intervenție prin cezariană, aducând pe lume o nouă dovadă a reușitei acestei tehnologii.

Trecut, prezent și viitor în istoria transplantului uterin

Primul transplant de uter în Spania a avut loc în octombrie 2020, iar în martie 2023, s-a născut Jesús. Totuși, istoria transplantului de uter are rădăcini globale, cu primul bebeluș născut în 2014 în Suedia, după ce mama sa a primit un transplant de uter de la un donator viu.

Sursa: clinicbarcelona.org

Nașterea unui copil prin uter transplantat. A doua naștere în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe WhatsApp, Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu