Mama tânărului Alexandru Ioniță, băiatul bătut în Amorebieta, Bizkaia

Diaspora Madrid

Mama tânărului bătut la Amorebieta își întreabă agresorii: „De ce ați făcut-o?”

Alexandru Ionita, Amorebieta, Ana Claudia

Mama tânărului Alexandru Ioniță, băiatul bătut în Amorebieta, Bizkaia, a împărtășit durerea sa și îndoiala față de agresori într-o declarație zguduitoare. Ana Claudia, a făcut o declarație dureroasă la începutul procesului. Ea a spus că, pentru fiul ei și pentru ea însăși, „nu mai există viață” în urma atacului brutal din 25 iulie 2021. Alex, acum în stare vegetativă, are nevoie de ajutor pentru orice, iar mama lui dorește să pună o întrebare simplă dar profundă: „De ce ați făcut-o?”

A început procesul împotriva agresorilor lui Alexandru

La Tribunalul Provincial din Bizkaia, a început procesul celor șapte acuzați de agresiunea ce a lăsat victima în stare vegetativă. Parchetul solicită pentru fiecare dintre ei câte 14 ani și opt luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de omor. În schimb, procurorul care reprezintă familia cere condamnarea lor la închisoare permanentă cu executare în regim de revizuire pentru presupusa apartenență la un grup infracțional.

Mărturia părinților

Părinții, de naționalitate română, au descris tânărul Alex ca un băiat liniștit, care nu se implica în probleme. Tatăl a spus că fiul său era perfect sănătos și acum este într-o stare proastă. Familie nu a primit confirmare medicală privind șansele de recuperare și se roagă pentru un miracol divin.

Cenaclul Lucian Blaga: O celebrare a poeziei și culturii române în inima Spaniei

Mama a exprimat durerea că, de la agresiune, „nu mai există viață” nici pentru fiul ei, acum dependent de ajutor, nici pentru ea, care îl îngrijește. Încheindu-și mărturia, ea și-a exprimat dorința de a-i întreba pe agresori „pentru ce și de ce?„.

Negarea faptelor de către inculpați

După vizionarea unor înregistrări video din noaptea atacului, inculpații au depus și ei mărturie. Doi dintre ei au ales să nu facă acest lucru.

Cei cinci care au declarat cu toții că nu au mers la Amorebieta în grup în acea zi. Agresorii au spus că au mers singuri sau în compania unui prieten și că nu îi cunoșteau pe toți inculpații.

Toți au susținut că nu fac parte din gașca numită „Frații Koala”. În schimb, unul dintre ei a declarat că știa de existența acesteia, deoarece „când eram copil am făcut parte din grup, dar era un grup de Whatsapp în care ne întâlneam pentru a juca fotbal sau a ieși la petreceri„, pe care l-a părăsit „când avea 18 sau 19 ani” și din care nu era administrator.

Familia cere pedeapsa cu închisoarea definitivă

Avocatul familiei, Mariana Tulbure, subliniază suferința extremă a familiei și speră ca procesul să aducă lumină asupra motivului agresiunii.

De asemenea, avocata speră că în acest proces se va putea descoperi „motivul pentru care a fost agresat„. Mariana Tulbure regretă faptul că inculpații s-au limitat la „a nega totul și a nu-și mai aminti„.

Ea consideră a fi o strategie din partea apărării lor, având în vedere că, dacă s-ar putea demonstra apartenența lor la un grup infracțional, ar fi posibilă aplicarea pedepsei cu închisoarea definitivă solicitată de acuzare.

Mama tânărului bătut la Amorebieta își întreabă agresorii: „De ce ați făcut-o?”


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe WhatsApp, Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.