Moldova și Spania ar putea semna un memorandum de cooperare în domeniul turismului

Diaspora Madrid

Moldova și Spania ar putea semna un memorandum de cooperare în domeniul turismului

Dumitru Socolan, Fii oaspetele nostru, FITUR, FITUR 2021, momerandum de cooperare, Republica Moldova, secretar de stat, Spania

Moldova și Spania ar putea semna un memorandum. Secretarul de stat, Dumitru Socolan, a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru turism al Spaniei, Fernando Valdés Verelst, în contextul vizitei oficiale în capitala spaniolă dedicată participării la expoziția internațională în domeniul turismului – FITUR.

În cadrul discuției, interlocutorii au punctat oportunitatea semnării pe viitor a unui Memorandum de cooperare moldo-spaniol. Acesta va permite Republicii Moldova să preia cele mai bune practici și experiențe în domeniul industriei turistice dezvoltate de-a lungul anilor de către Spania. Actualmente, Spania este unul dintre liderii mondial în acest domeniu.

https://www.diasporamadrid.com/targul-international-fitur-2021-madrid-va-insemna-noul-inceput-al-turismului-in-spania/

Un subiect separat l-a constituit depășirea crizei provocate de pandemie în industria călătoriilor și reactivarea turismului, cu accent pe sporirea mobilității sigure. De asemenea a fost pus accentul pe implementarea certificatului verde digital pentru călătorii. Certificatul verde digital urmează a fi implementat de către statele membre ale Uniunii Europene începînd cu luna iunie.

Oficialul spaniol a comunicat că țara sa va prezenta oficial funcționarea Digital Green Certificate la data de 21 mai 2021, în cadrul FITUR și pledează pentru accelerarea implementării acestuia cît de curînd posibil, participînd la primele teste-pilot ale UE cu mai multe destinații turistice naționale.

Vezi și:

Fotograful român Gheorghe Popa, câștigător în cadrul concursului de fotografie Memorial Maria Luisa, Spania

Mașina premierului spaniol, Pedro Sanchez, atacată la heliportul din Ceuta (video)

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Fernando Valdés Verelst a apreciat participarea delegației Republicii Moldova la FITUR, remarcînd că, pentru Guvernul Spaniei, expoziția internațională în domeniul turismului din acest an reprezintă o prioritate în reactivarea turismului internațional, într-un moment în care vaccinarea avansează pe plan global.

Dumitru Socolan a susținut importanța repornirii turismului internațional și a invitat omologul spaniol să consulte oferta turistică a Republicii Moldova, promovată în cadrul campaniei „Fii oaspetele nostru”.

Sursa: noi.md

Moldova și Spania ar putea semna un memorandum de cooperare în domeniul turismului


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.