Mașina premierului spaniol, Pedro Sanchez, atacată la heliportul din Ceuta

Diaspora Madrid

Mașina premierului spaniol, Pedro Sanchez, atacată la heliportul din Ceuta (video)

Ceuta, criza, heliport, imigranti, manifestanti, masina atacata, Pedro Sanchez, premier, Spania

Mașina premierului spaniol, atacată la heliportul din Ceuta. Situația este atât de gravă, încât premierul Spaniei, Pedro Sanchez, s-a deplasat personal în zonă, promițând că va restabili ordinea, dar fiind el însuși ținta violențelor. De asemenenea, ambasadorul Marocului a fost convocat de Ministerul de Externe de la Madrd.

În momentul în care ieșea din heliportul din Ceuta, mașina premierului spaniol a fost atacată de un grup de manifestanți, care i-au adresat injurii.

Iată momentul:

Relaţiile dintre Madrid şi Rabat s-au tensionat, însă, încă de la sfârşitul lunii aprilie, când liderul Frontului Polisario din Sahara Occidentală, Brahim Ghali, a fost primit în Spania pentru a se trata de COVID-19, decizie ce a iritat guvernul marocan.

Statele Unite au recunoscut în decembrie suveranitatea Marocului asupra Saharei Occidentale, dar Frontul Polisario, susţinut de Algeria, revendică independenţa acestui teritoriu.

Vezi și:

Măsurile prin care muncitorii din diaspora ar putea reveni în România. Tinerii fermieri, până în luna iulie

Români blocaţi pe aeroporturile din Spania după ce România a inclus această ţară în lista galbenă

Cele două exclave spaniole din nordul Marocului sunt singurele frontiere terestre ale Africii cu Uniunea Europeană. Pedro Sanchez avertizează că acest aflux brusc de imigranţi ilegali „este o gravă criză” nu numai pentru Spania, ci şi pentru Europa.

Cel puțin 6.000 de imigranți ilegali au pătruns în 24 de ore. Acesta este un număr record pentru o singură zi, potrivit autorităților spaniole. Între ei sunt circa 1.500 de minori. Imigranții vin fie înot și sar apoi gardurile de graniță, fie pur și simplu vin pe jos, când mareea este în reflux.

Majoritatea sunt marocani, susține Spania. Forțele de securitate spaniole au reușit să trimită înapoi în jur de 2.700 de oameni, dar nu și minorii.

Spania a desfășurat armata pe plajele din Ceuta, pentru a-i ajuta pe grăniceri.

https://www.diasporamadrid.com/spania-mobilizeaza-armata-la-ceuta-dupa-intrarea-a-peste-5-000-de-marocani-in-24-de-ore/

Mașina premierului spaniol, Pedro Sanchez, atacată la heliportul din Ceuta (video)


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.