Lansare de album și film de animație “The Laser Trip”

Diaspora Madrid

Lansare de album și film de animație “The Laser Trip”

film de animatie, lansare de album, Peter Gate, the laser trip

Lansare de album și film de animație “The Laser Trip”. Ne alăturăm fondatorului The Deep Sound of Space (TDSOS) Peter Gate, muzician experimentalist, artist vizual și antropolog, pentru a marca împreună lansarea albumului și a filmului de animație “The Laser Trip”.

Un proiect ambițios, prin care Peter Gate își propune să transforme lumina laserului, în primă fază, într-un semnal, apoi în sunet și în cele din urmă în muzică! Piesele albumului vor avea ca denumiri / titluri, coduri binare care reprezinta cuvinte si coduri de culoare ale laserului prelucrat.

Vă invităm la un eveniment gratuit, online, vineri 19 februarie 2021, începând cu ora 18 pe pagina de facebook: The Laser Trip Project – When the light became music.

Nu închideți calculatoarele și fiți alături de noi și la ora 19 pentru o discuție live despre “The Laser Trip – povestea din spatele proiectului”. Urmăriți-ne pe pagina de facebook: Laser trip – povestea din spatele proiectului.

“Măsura în spațiu a tuturor transmisiilor realizate de om vreodată se traduce și prin termenul de radiație electromagnetică, componenta tehnică ce stă la baza acestor semnale. Prima transmisie radio realizată în mod intenționat în spațiu, numită mesajul Arecibo, a avut loc în 1974, dar se emit diverse semnale radio în spațiu de peste 100 de ani si tot de atunci, de pe vremea lui Marconi, oamenii emit unde radio în spațiul adânc. Asta, desigur, înseamnă că există o bulă în continuă expansiune.

Sărbătorirea a 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși – proiecție film documentar ICR Madrid

Această bulă este, din punct de vedere astronomic, mare (literalmente) și în prezent se întinde pe aproximativ 116 ani lumină. Semnalele acestea  transmise de pe pământ pot avea diverse forme de emisie și pot fi realizate cu ajutorul diverselor medii tehnice. TDSOS își propune, printr-un proces conștient de lungă durată, crearea și extinderea acestui imens nor cosmic (electro-magnetic) de date sonore; crearea și emisia de material acustic prin toate creațiile muzicale realizate. Este practic un proces de creație, având ca produs finit un produs imaterial.”

Peter Gate.

Peter Gate a inițiat proiecte interdisciplinare inovatoare, de la reinterpretarea sunetelor ancestrale în muzică contemporană (The Deep Sound of Maramureș; 2015) și până la concerte  care sunt adevărate experiențe senzoriale (4D Immersive Sound Experience).

Citește și:

Prima competiție sportivă deschisă publicului în 2021 va avea loc la Madrid în perioada 5-7 martie

Madridul s-a alăturat Barcelonei. Proteste în susținerea lui Pablo Hasel și în capitala Spaniei

Animația muzicală din The Laser Trip este centrată în jurul simulării comportamentului sunetului și luminii în spațiu. O perspectivă estetică la limita artei și științei, realizată de artista vizuală Kay Starseeker. Coloana sonoră a acestei animații va fi redată într-un sistem de sunet 8D pentru o experiență audio deosebită.

Parteneri în acest proiect sunt Yamaha Music Europe și Qolony Art & Science Association. Laser Trip este un proiect inovator de experimentare muzicală și spațială realizat în colaborare cu Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației România.

Parteneri media: Radio România Cultural, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Radio Prodiaspora, Mangalia News.

Lansare de album și film de animație “The Laser Trip”


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.