Madridul s-a alăturat Barcelonei. După scenele violente care au avut loc marți în numeroase orașe, revoltele s-au repetat și miercuri. De data aceasta, în capitala Spaniei, protestele s-au soldat cu 19 deținuți (inclusiv 6 minori și patru femei) și 55 de răniți (35 dintre ei ofițeri de poliție). Trei dintre ofițerii de poliție au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Demonstrațiile au avut loc în aproximativ treizeci de orașe spaniole, cum ar fi Granada, Sevilla, Lleida, Tarragona, Girona și, mai ales, la Madrid și Barcelona. 29 de deținuți în Catalonia și doi deținuți și cinci agenți răniți în Sevilla.

Revolte și containere arse în Catalonia și Valencia din cauza arestării lui Pablo Hasel

La Madrid, protestatarii s-au adunat în jurul orei 19:00 la Puerta del Sol, într-un act convocat pe rețelele de socializare și care nu avea autorizația Delegației Guvernului Regional. De la început, a existat o prezență puternică a poliției pentru a preveni evenimente violente precum cele din ziua precedentă în alte orașe.

Situația a scăpat de sub control după aproximativ o oră

Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogger

Protestatarii au încercat să meargă pe strada Carretas spre Congresul Deputaților, unde au fost reținuți de agenți. Unii dintre manifestanți au început să insulte și să arunce cu pietre și alte obiecte asupra polițiștilor. Polițiștii au răspuns cu gloanțe de cauciuc.

Prima competiție sportivă deschisă publicului în 2021 va avea loc la Madrid în perioada 5-7 martie

Protestul s-a dispersat în cele din urmă în jurul orei 21:30, lăsând urme sub forma unor pagube semnificative pentru comercianții și străzile din zonă.

În această seară va avea loc o nouă demonstrație pentru a treia zi consecutivă.

Madridul s-a alăturat Barcelonei. Proteste în susținerea lui Pablo Hasel și în capitala Spaniei


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.