Expoziția fotografică a artistului Sorin Onișor prezentată la Alcala de Henares. „Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri”

Diaspora Madrid

Expoziția fotografică a artistului Sorin Onișor prezentată la Alcala de Henares. „Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri”

Alcala de Henares, artist, expozitie fotografica, fotograf, ICR Madrid, Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri, Sorin Onișor

Expoziția fotografică a artistului Sorin Onișor „Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri”, va fi prezentată în perioada 4 – 28 martie la Alcala de Henares(Madrid). Eveniment organizat de ICR Madrid în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Spaniei și Primăria orașului Alcala de Henares.

Evenimentul va avea loc în sala Sala Antonio Lopez a Direcției de cultură a Primăriei Alcala de Henares. Mai exact la Antiguo Hospital de Santa Maria la Rica (Calle Santa Maria la Rica, 3).

România este singura țară din Europa care păstrează încă vii tradițiile populare. Satul românesc tradițional este o insulă de pace, conștientizare de sine, uneori singurătate, bunăstare, modestie, liniște, ajutor reciproc și bucurie de viață.

Poporul român, atât de diferit de la o regiune la alta, dar, în același timp, atât de asemănător în spirit, a rezistat perioadei comuniste și instalării capitalismului, care sunt uneori asociate cu o formă de ruptură inconștientă cu trecutul, bogat în tradiții și obiceiuri. Adesea, avem tendința de a crede că nu mai putem găsi locuri complet „izolate” de modernitate, în afara turismului de masă, unde oamenii continuă să trăiască ca pe vremuri, unde tradițiile sunt intacte și, mai mult decât atât, sunt încă posibile. 

Vezi și:

Curtea de Apel București a anulat toate hotărârile CNSU și ordinele de miniștri prin care școlile au fost închise în toată țara

Spania a ales „Voy a quedarme” pentru Eurovision Song Contest din Olanda

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Este ceea ce realizează această expoziție: este o invitație de a descoperi o lume considerată dispărută, care a știut să seducă numeroase personalități și să atragă atenția presei din întreaga lume și care spune și povestea meșteșugurilor, într-un amestec cu un peisaj idilic: o zonă rurală tradițională, cu care trase de boi, unde țăranii cu pălării cosesc fânul sau unde bunicile, cu obrazul îmbujorat încă țes lâna, și toți poartă costume populare.

Sorin Onișor, cunoscut sub numele de „Fotograful poporului român”, vizitează satele românești de peste 12 an. Acesta surprinzând în fotografiile sale magia tradițiilor pierdute. A expus fotografii în România, Japonia, Statele Unite și, de asemenea, în multe țări europene. Este câștigătorul mai multor concursuri de fotografie naționale.

Considerat un reper pentru fotografie și foto-jurnalism, peisajele sale spectaculoase și portretele poetice aduc un stil nou fotografiei românești, accentul său special influențând mulți fotografi contemporani din România.

Orar de vizitare:

  • Marți – sâmbătă: între orele 11:00 – 14:00 și 17:00 – 20:00
  • Duminică: între orele 11:00 – 14:00
  • Luni închis

Intrarea este liberă. Acces limitat.

Sursa: ICR Madrid

Expoziția fotografică a artistului Sorin Onișor prezentată la Alcala de Henares. „Satul românesc tradițional: oameni și meșteșuguri”


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.