Curtea de Apel București a anulat toate hotărârile CNSU

Diaspora Madrid

Curtea de Apel București a anulat toate hotărârile CNSU și ordinele de miniștri prin care școlile au fost închise în toată țara

CNSU, Curtea de Apel București, decizie, hotarari anulate, Romania, scoli inchise

Curtea de Apel București a anulat joi toate hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și ordinele ministerelor Educației și Sănătății prin care au fost suspendate activitățile care presupuneau prezența fizică în unitățile de învățământ și continuarea acestora în mediul online, trasmite Radio România, preluat de DiasporaMadrid.com.

Astfel, potrivit deciziei publicate pe portalul instanțelor de judecată, au fost anulate următoarele hotărâri CNSU și ordine de miniștri: „HCNSU nr.53/08.11.2020; OMEC nr.5972/08.11.2020; HCNSU nr.57/07.12.2020; OMEC nr.6122/07.12.2020; HCNSU nr.2/08.01.2021 , in privința art.1; OMEC nr.3090/08.01.2021; Ordinul comun MEC/MS nr.5487/1494/31.08.2020; HCMBSU nr.15/10.09.2020, in privința art.2 si 3.; HCMBSU nr.24/2020, in privința art.1, pct.6”.

Printre reclamanți se numără Asociația Școlilor Particulare care a contestat încă de la început deciziile autorităților cu privire la suspendarea cursurilor în format fizic.

Dacă va fi să fie definitivă, decizia Curții de Apel București va reprezenta un precedent important în materie.

Vezi și:

Spania a ales „Voy a quedarme” pentru Eurovision Song Contest din Olanda

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

„Este prima victorie împotriva măsurilor autorităților publice care, începând din toamna anului trecut, au suspendat total cursurile față în față în școli și grădinițe, pe întreg teritoriul României, fără niciun criteriu, deși în mod absurd au fost menținute astfel de activități în unitățile afterschool și în creșe”, au afirmat avocații de la Firon Bar-Nir, într-un comunicat remis presei după decizia instanței.

Sursa: Radio România

Curtea de Apel București a anulat toate hotărârile CNSU și ordinele de miniștri prin care școlile au fost închise în toată țara


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu