Metroul in Madrid

Transport Public la Madrid. Metro de Madrid (Metroul din Madrid) este unul din cele mai eficiente si ieftine mijloace de transport de de acest gen din Europa. Calatoriile sunt mult mai placute decat cele de la suprafta deoarece sunteti scutiti cateva minute de soarele din timpul zilei. In Madrid, zonele in care circula metroul sunt A, B1, B2 si B3, majoritatea atractiilor turistice fiind pe linia A, iar pentru zonele B1, B2 si B3 puteti achizitiona o cartela cu 10 calatorii care costa intre 12,20-18,30 euro.

Vezi preturile la bilete si cardul MULTI AICI.

Autobuzele in Madrid

Autobuzele din Madrid (EMT) sunt impartite in trei linii care acopera mare parte din destinatiile la care metroul nu ajunge; circula intre orele 6:00-23:30, iar noaptea sunt curse speciale (Búhos, „bufnitele de noapte”), cu orar intre orele 23.30-5.00 de la Plaza de Cibeles, acoperind mare parte din oras la intervale de aproximativ 20 de minute. Pretul unui bilet este 1.5 euro, iar cartelele de 10 calatorii pentru metrou sunt valabile si pentru autobuze.

Vezi preturile la bilete autobuze AICI.

Calatoria cu trenul

Trenurile RENFE (www.renfe.com) circula de-a lungul rutei C1, intre terminalul 4 al aeroportului si statia Prínicipe Pio din centrul capitalei; (un bilet costa €2.60; calatoria dureaza 40 de minute). Trenurile opresc si la Gara Atocha (calatoria dureaza 25 de minute) si Chamartín (calatoria dureaza 11 minute). Birourile de informatii pentru calatoria cu trenurile RENFE se gasesc in zona Sosiri, terminalele 1 si 4; aici puteti obtine detalii despre tarife si rutele trenurilor care circula pe rute nationale.

Trenul (Cercanias) preturi AICI.

Taxiurile in Madrid

In Madrid taxiurile oficiale sunt albe, cu o dunga rosie practicand trei tarife: unul de zi, unul de noapte si unul de sarbatori, pretul de pornire este de 2 euro, iar daca il luati de la aeroport aparatul de taxat porneste de la 5.5 euro.Exista un pret inchis de 30€ de la aeroport catre zona centrala(M-30) si invers.

Servicii de taxi si ridesharing

Aplicatia oficiala TAXI de MADRID – TxMAD

Inchirieri auto
Companiile Avis, Enterprise Atesa, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Barajas. Birourile operatorilor se gasesc in terminalele 1, 2 si 4.

Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Informatii generale

Situat la 12 km nord-est de Madrid, aeroportul recent redenumit Adolfo Suárez Madrid – Barajas este cel mai mare din Spania si unul dintre cele mai tranzitate din Europa si deserveste capitala Madrid. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor peste 20 de ghisee de informatii situate la toate terminalele, in timp ce la terminalul 4 functioneaza un chiosc cu touchscreen. Mai trebuie spus ca peste 100 de operatori de la biroul informatii va stau la dispozitie pentru a va acorda asistenta in caz de nevoie. Birourile de informare turistica pot fi gasite in zona Sosiri, Terminalele 1 si 2 si in zona Recuperare bagaje de la terminalul 4.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transportul gratuit al pasagerilor intre terminale si de la parcarile cu acces pe termen lung. Terminalul 4 este conectat de cladirea statelit (T4S) de un monotren. Microbuzele transporta pasagerii intre terminalul 4 si restul terminalelor.

Accesul auto
Din M40 (care ocoleste zona centrala a capitalei), indreptati-va spre est, pe A2 (pe directia Barcelona) si iesiti pe la intersectia 10, pentru a va incadra pe M14, care va duce direct la aeroport.

Transport Public la Madrid


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram și canalul nostru video YouTube. Nou, acum avem și canal Telegram.