Transport Public

Transport Public la Madrid

Călătoria cu metroul

Metro de Madrid (Metroul din Madrid) este unul din cele mai eficiente și ieftine mijloace de transport de acest gen din Europa. Călătoriile sunt mult mai plăcute decât cele de la suprafață deoarece sunteți scutiți câteva minute de soarele din timpul zilei. În Madrid, zonele în care circulă metroul sunt A, B1, B2 și B3, majoritatea atracțiilor turistice fiind pe linia A, iar pentru zonele B1, B2 și B3 puteți achiziționa o cartelă cu 10 călătorii care costă între 12,20-18,30 euro.

Vezi prețurile la bilete și cardul MULTI AICI.

Călătoria cu autobuzul

Autobuzele din Madrid (EMT) sunt împărțite în trei linii care acoperă mare parte din destinațiile la care metroul nu ajunge; circulă între orele 6:00-23:30, iar noaptea sunt curse speciale (Búhos, „bufnițele de noapte”), cu orar între orele 23.30-5.00 de la Plaza de Cibeles, acoperind mare parte din oraș la intervale de aproximativ 20 de minute. Prețul unui bilet este 1.5 euro, iar cartelele de 10 călătorii pentru metrou sunt valabile si pentru autobuze.

Vezi prețurile la bilete autobuze AICI.

Călătoria cu trenul

Trenurile Cercanías (regionale) circulă de-a lungul rutei C1, între terminalul 4 al aeroportului și stația Prínicipe Pio din centrul capitalei; (un bilet costă €2.60; călătoria durează 40 de minute). Trenurile opresc și la Gara Atocha (călătoria durează 25 de minute) și Chamartín (călătoria durează 11 minute). Birourile de informații pentru călătoria cu trenurile RENFE se găsesc în zona Sosiri, terminalele 1 și 4; aici puteți obține detalii despre tarife și rutele trenurilor care circulă pe rute naționale.

Trenul (Cercanias) prețuri AICI.

Călătoria cu taxi

La Madrid taxiurile oficiale sunt albe, cu o dungă roșie practicând trei tarife: unul de zi, unul de noapte și unul de sărbători, prețul de pornire este de 2 euro, iar daca îl luați de la aeroport aparatul de taxat pornește de la 5.5 euro. Există un preț închis de 30€ de la aeroport către zona centrală(M-30) și invers.

Servicii de taxi și ridesharing

Închirieri auto aeroport Madrid

Compară închirierile de mașini din Madrid și găsește cele mai mici prețuri de la toate firmele importante. Rezervă online!

Companiile Avis, Enterprise Atesa, Europcar, Hertz și Sixt oferă servicii de închirieri auto în Aeroportul Barajas. Birourile operatorilor se găsesc în terminalele 1, 2 și 4.

Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas

Informații generale

Situat la 12 km nord-est de Madrid, aeroportul recent redenumit Adolfo Suárez Madrid – Barajas este cel mai mare din Spania și unul dintre cele mai tranzitate din Europa și deservește capitala Madrid. Aceia dintre voi care plănuiesc o călătorie cu această destinație vor găsi în ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport în comun, dar și informații despre facilitățile terminalelor.

Aeroportul pune la dispoziția pasagerilor peste 20 de ghișee de informații situate la toate terminalele, în timp ce la terminalul 4 funcționează un chioșc cu touchscreen. Mai trebuie spus că peste 100 de operatori de la biroul informații vă stau la dispoziție pentru a vă acorda asistență în caz de nevoie. Birourile de informare turistică pot fi găsite în zona Sosiri, Terminalele 1 și 2 syi în zona Recuperare bagaje de la terminalul 4.

Transferul între terminale

Un microbuz asigură transportul gratuit al pasagerilor între terminale și de la parcările cu acces pe termen lung. Terminalul 4 este conectat de clădirea statelit (T4S) de un monotren. Microbuzele transportă pasagerii între terminalul 4 și restul terminalelor.

Accesul auto

Din M40 (care ocolește zona centrală a capitalei), îndreptați-vă spre est, pe A2 (pe direcția Barcelona) și ieșiți pe la intersecția 10, pentru a vă încadra pe M14, care vă duce direct la aeroport.


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.