Disney a anunțat că jumătate din viitoarele personaje vor fi LGBTQ+!

Diaspora Madrid

Disney a anunțat că jumătate din viitoarele personaje vor fi LGBTQ+!

comunitate, desene animate, Disney, LGBTQ+, personaje

Disney a anunțat că jumătate din personajele sale de desene animate vor fi LGBTQ+ până la sfârșitul anului 2022. Compania lucrează la promovarea personajelor transsexuale și non-binare și spune că este „în favoarea explorării poveștilor queer„. Anunțul a fost făcut într-un interviu de Karey Burke, directorul general al diviziei de divertisment de la Disney.

Într-o discuție pe Zoom în cadrul emisiunii Reimagine Tomorrow, ea a declarat:

Până la sfârșitul anului 2022, aproximativ jumătate dintre personajele din filmele noastre de animație vor fi din comunitatea LGBTQ+ și vor proveni din minorități etnice.”

Vorbesc în calitate de mamă a doi copii homosexuali, unul transsexual și unul pansexual, și, în calitate de șefă de departament, am fost consternată să aflu că avem doar câteva personaje LGBTQ+„, a spus ea.

Burke a mai adăugat: „Astăzi, însă, avem multe pentru poveștile noastre, doar că ne lipseau liniile narative adecvate în care să poată fi doar personaje, fără să se refere neapărat la evenimente de natură sexuală.”

Vezi și: Un sat din Spania şi-a schimbat numele în Ucraina în semn de solidaritate!

Anunțul vine în luna în care controversata lege „Don’t say gay” a fost aprobată în Florida, Statele Unite. Legea interzice discuțiile despre orientarea sexuală sau identitatea de gen în școlile publice.

Compania Disney a reintrodus scene care fuseseră eliminate, cum ar fi sărutul homosexual din Lightyear, spin-off-ul din Toy Story, care nu a fost bine primit de America conservatoare.

Eveniment: Ziua cărții sărbătorită la Universitatea Complutense de la Madrid!

Vivian Ware, managerul Disney care se ocupă de diversitate și incluziune, s-a alăturat apelului, explicând că, începând din vara anului trecut, compania a eliminat pronumele de gen din parcurile sale tematice.

Surse: euroweeklynews.com / nypost.com

Disney a anunțat că jumătate din viitoarele personaje vor fi LGBTQ+!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.