Un sat din Spania şi-a schimbat numele în Ucraina în semn de solidaritate!

Diaspora Madrid

Un sat din Spania şi-a schimbat numele în Ucraina în semn de solidaritate!

Fuentes de Andalucia, nume, sat, schimb, Spania, Ucraina

Un sat pașnic din sudul Spaniei și-a schimbat numele în Ucraina. Acest gest a fost făcut în semn de solidaritate cu cei prinși în conflict la peste 4.000 km distanță. Străzile au fost redenumite Oraşul Kiev, Odesa şi Mariupol în satul cu peste 7.100 de locuitori. Satul vrea să ofere locuinţe pentru până la 25 de refugiaţi la centru lor sau la familii.

Pe un panou de la un sens giratoriu de la intrarea în sat a fost înlocuit numele vechi. Din Fuentes de Andalucia, acum apare numele Ucraina. Alături a fost pictat steagul albastru şi galben al ţării.

Străzile au fost redenumite în satul cu peste 7.100 de locuitori situat la est de Sevilla. Precum oraşul Kiev, Odesa şi Mariupol.

„Obiectivul principal este de a sensibiliza opinia publică cu privire la conflictul din Ucraina, dar şi cu privire la ţările care se află în război în vremurile actuale”, a declarat Francisco Martinez, în timp ce se afla pe strada Ciudad de Kiev

Român arestat în Spania pentru profanare de morminte din două cimitire(video)

Martinez a spus că schimbarea numelui a fost mai mult decât un gest. De asemenea, sătenii au strâns, 3.500 de euro în două zile pentru un centru de refugiaţi.

Satul vrea să ofere locuinţe pentru până la douăzeci și cinci de refugiaţi la centru lor sau la familii. 

Rafael Osuna, în vârstă de șaizeci și opt de ani, pensionar, a declarat că ar primi un cuplu ucrainean în casa sa. „Oamenii din Fuentes sunt foarte mândri de ceea ce facem”, a spus el. „Întrucât locuiesc singur şi am o casă mare, m-am gândit să primesc un cuplu ucrainean pentru o vreme”.

Sursa: Reuters

Un sat din Spania şi-a schimbat numele în Ucraina în semn de solidaritate!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.