Român arestat în Spania pentru profanare de morminte din două cimitire! O operațiune comună a Poliției Naționale și a Gărzii Civile a dus la arestarea unui român acuzat de 40 de furturi în cimitirele din Elda și Petrer. Prejudiciul cauzat se ridică la 20.000 de euro.

Poliția Națională și Garda Civilă din Alicante au arestat un bărbat de 35 de ani care a furat 70 de bucăți de alamă din nișele din cimitir pentru a le vinde la fier vechi.

Ancheta a fost inițiată la 25 martie de către echipa ROCA a Gărzii Civile din Ibi, având în vedere alarma socială provocată de furturi. Situația a fost semnalată de multe familii după ce acestea și-au vizitat decedații în cimitirele afectate.

Ziua cărții sărbătorită la Universitatea Complutense de la Madrid!

Ancheta s-a încheiat la 6 aprilie cu arestarea bărbatului, în vârstă de 35 de ani și de naționalitate română. Bărbatul, care avea antecedente pentru fapte similare, escalada în timpul nopții zidurile cimitirelor pentru a fura apoi obiecte ornamentale, în special piese de alamă.

Agenții au reușit să recupereze și să restituie proprietarilor toate obiectele furate. Românul le vânduse în diferite depozite de fier vechi. Bărbatul, a fost prezentat în fața instanței din Elda, și se află în stare de libertate provizorie cu acuzații.

Deși obiectele furate nu aveau o valoare economică ridicată din cauza metalului din care erau confecționate, prejudiciul cauzat se ridică la 20.000 de euro, fără a lua în calcul și daunele morale aduse familiilor afectate.

Român arestat în Spania pentru profanare de morminte din două cimitire(video)


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.