Datele a peste 530 de milioane de utilizatori Facebook au fost sparte, 11 milioane în Spania!

Diaspora Madrid

Datele a peste 530 de milioane de utilizatori Facebook au fost sparte, 11 milioane în Spania!

530 de milioane, datele de utilizatori, , Republica Moldova, scurgere de date, Spania, sparte

Datele a peste 530 de milioane de utilizatori Facebook au fost sparte. Datele personale ale sutelor de milioane de utilizatori Facebook au ajuns într-un forum pe internet, fără nicio protecție și accesibile oricui. Datele a milioane de utilizatori din peste 100 de țări, printre care se numără Spania și Republica Moldova, dar NU și România.

În total, informațiile a peste 533 de milioane de utilizatori din întreaga lume ar fi fost făcute publice, deși Facebook nu a făcut încă nicio declarație publică sau nu i-a notificat pe cei care ar putea fi afectați încă. Aceste date sunt disponibile gratuit și sunt distribuite în forumuri frecventate de hackeri prin diferite metode de distribuție. Printre informațiile divulgate se numără numerele de telefon ale celor afectați.

Alon Gal, director tehnic la o firmă de securitate cibernetică, Hudson Rock, a relatat acum pe larg despre scurgea de date, care pare a fi însă mai veche.

În realitate, acesta nu este un nou atac împotriva Facebook, ci se bazează pe o scurgere care a fost raportată ​​deja în OMICRONO în ianuarie, anul trecut. Atunci a fost descoperită existența unui bot al aplicației Telegram care a vândut numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook, efectuând o căutare simplă cu numărul de identificare al utilizatorului.

Totul indică faptul că baza de date spartă este cea folosită de bot pentru a vinde informațiile. Informații care acum, sunt disponibile oricui, gratuit. Asta deschide ușa către tot felul de atacuri, care sunt acum posibile datorită informațiilor divulgate.

Este deosebit de important deoarece, printre datele filtrate în acest fel, se află numărul de telefon al utilizatorilor. În plus, pot include și următoarele date, deși trebuie să se țină cont de faptul că multe intrări sunt incomplete și nu toate informațiile sunt înregistrate:

  • Număr de telefon
  • Numele complet
  • Numărul de identificare Facebook
  • Locații
  • Data de nastere
  • Relaţii
  • Locuri de muncă
  • Adrese de email

VEZI ȘI:

ACTUALIZATĂ LISTA ȚĂRILOR/ZONELOR DE RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT, CONFORM HOTĂRÂRII NR. 21 din 02.04.2021

IMAGINILE CU MII DE NEMȚI ÎN VACANȚĂ ÎN MALLORCA, ÎN PLIN VAL COVID, AU STÂRNIT NEMULȚUMIRI

Aceste date pot fi foarte valoroase și, în special, foarte periculoase, pe mâini greșite. Informațiile personale sunt foarte utile pentru atacurile de inginerie socială, în care hackerul imită un prieten, o cunoștință sau chiar victima pentru a avea acces la un cont.

De exemplu, poate fi folosit pentru a efectua phishing, o tehnică în care atacatorul imită o bancă sau o organizație. Prin prezentarea datelor pe care utilizatorul nu le face publice în mod normal, utilizatorul poate crede că are de-a face cu compania reală și le oferă detaliile de conectare la cont sau alte informații.

Potrivit unei liste publicate de Gal, printre țările cele mai afectate se numără Egipt (46 milioane de utilizatori Facebook), Italia (35 de milioane), SUA (32 de milioane de utilizatori Facebook), Marea Britanie (11 milioane). În Spania, există 10.894.206 utilizatori, aproape 11 milioane, ale căror date au fost divulgate. De asemenea, Republica Moldova are 46.000 de utilizatori Facebook afectați.

Deși România nu se află pe listă, aceasta nu înseamnă că nu pot fi printre cei vizați și cetățeni români, dar care se află în alte țări.

Surse: twitter.com/UnderTheBreach / elespanol.com / businessinsider.com

Datele a peste 530 de milioane de utilizatori Facebook au fost sparte, 11 milioane în Spania!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.