Actualizată lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 21 din 02.04.2021. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat, vineri seară, lista zonelor cu risc epidemiologic. Prin Hotărârea 21 a fost aprobată noua listă cu țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Pe listă se regăsesc ţări ca Bulgaria, Italia, Franţa, Ungaria, Cehia, Belgia, Republica Moldova sau Polonia.

Potrivit CNSU, Africa de Sud se află pe listă ca urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus SARS-CoV-2 cu transmitere mai ridicată.

Lista ţărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 21 din 02.04.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă Zona Galbenă (carantina la domiciliu/locaţia declarată pentru 14 zile):

Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat-02.04.2021

IMPORTANT!

Declarația epidemiologică. Ce este și de către cine trebuie completată la intrarea în țară

VEZI ȘI:

IMAGINILE CU MII DE NEMȚI ÎN VACANȚĂ ÎN MALLORCA, ÎN PLIN VAL COVID, AU STÂRNIT NEMULȚUMIRI

DOSARUL CU IA ROMÂNEASCĂ, MARCA NOASTRĂ IDENTITARĂ, A FOST DEPUS LA UNESCO

ROMÂNIA ANUNȚĂ CĂ VA PLĂTI 150.000 DE EURO REFUGIAȚILOR DIN SIRIA. ÎN SCHIMB SUSPENDĂ PLATA A 1.500 DE LEI DE PĂRINTE

Persoanele care călătoresc din Spania în România nu sunt obligate să prezinte un test PCR negativ la sosirea pe teritoriul național sau să efectueze perioada de carantină impusă de autoritățile române. Conform art. 2 din Hotărârea CNSU nr. 50/26.10.2020, ridicarea restricțiilor aplicate anterior se realizează cu data emiterii hotărârii.

Actualizată lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 21 din 02.04.2021


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.