Imaginile cu mii de nemți în vacanță în Mallorca. Mii de excursioniști au sosit din mai multe orașe germane, iar hotelierii din insula spaniolă așteaptă în jur de 40.000 de oameni în weekendul de Paște, trasmite LIBERTATEA.RO, preluat de DiasporaMadrid.com.

Nu toată lumea s-ar gândi probabil la vacanțe în momentul acesta, în care toate țările traversează un val pandemic agresiv. Mallorca se descurcă mai bine, din punct de vedere al numărului de cazuri. Totuși, spaniolii sunt supuși unor restricții care îi împiedică să călătorească în interiorul țării.

„Personal nu cred că este bine că turiștii străini pot veni, dar nu și cei naționali. Un test PCR negativ arătat de un german ar trebui să aibă aceeași valoare cu cea a unui test negativ PCR arătat de un spaniol și cred că aceleași restricții ar trebui aplicate”; a declarat pentru Euronews o localnică din Palma, Sonia Fernandez.

Vezi și:

Dosarul cu ia românească, marca noastră identitară, a fost depus la UNESCO

România anunță că va plăti 150.000 de euro refugiaților din Siria. În schimb suspendă plata a 1.500 de lei de părinte

Dar proprietarii de hoteluri, restaurante sau magazine au evident altă viziune. Aceștia și-au arătat speranța că noul sezon turistic nu va fi la fel de rău precum cel din 2020.

Sute de companii din domeniu sunt în pragul falimentului, iar nivelul șomajului este unul record.

„Insula se scufundă din cauza lipsei de turiști”

„Aici, afacerile depind în proporție de 90% de turism. Sunt optimist deoarece sunt semne că vara va fi mai bună. Săptămâna asta, volumul afacerii mi-a crescut deja cu 20%”; a declarat pentru El Pais proprietarul unui restaurant din Palma, Christian Lafourcade. Au fost deja zile anul acesta în care restaurantul nu a vândut decât suficient pentru a-și acoperi cheltuielile. „Dacă ne-ajută Dumnezeu poate vom avea un sezon normal”; a adăugat patronul.

O vacanță cu un sentiment de vinovăție

Mulțumită incidenței relativ scăzute din Mallorca, germanii se pot întoarce acasă fără să stea în carantină. Deși, între timp, autoritățile de la Berlin au introdus necesitatea unui test negativ COVID. Dar exodul germanilor spre insula spaniolă a stârnit rumoare și în Germania. Și acolo cetățenii sunt supuși unor reguli stricte, după ce numărul infectărilor a crescut substanțial.

Printre cei care au criticat vacanțele s-a aflat Dietmar Woidke, premier al landului Brandenburg. Brandenburg a subliniat că germanii nu pot înțelege cum 40.000 de vecini de-ai lor au voie să zboare în străinătate, în vreme ce ei nu pot călători în interiorul țării.

Guvernul a indicat că analizează interdicția aplicată călătoriilor externe. Însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar unul dintre obstacole este cel de natură constituțională.

Dezbaterea de acasă a oferit un sentiment de vinovăție turiștilor aflați în însorita Spanie.

„A trebuit să evadăm” au declarat pentru Deutsche Welle doi germani sosiți în Mallorca. Aceștia au preferat să nu își divulge numele. „Primești priviri urâte în momentul în care spui că mergi în Mallorca”, au spus ei. Cei doi au explicat că au avut discuții complicate inclusiv în familie. „Am fost acuzați că mergem într-o vacanță egoistă”, au adăugat ei.

40.000 de turiști nu sunt așa de mulți

Până la urmă, nici vacanța în Mallorca nu este una normală, așa cum nu sunt nici vremurile. Puține cafenele și restaurante sunt deschise pe insulă și doar 11% dintre hoteluri. Turiștii pot mânca la terase, dar doar până la ora 17.00.

Magazinele se închid și ele ceva mai târziu, iar de la ora 22.00 intră în vigoare o restricție de circulație pe timp de noapte. Iar cei 40.000 de turiști doar par mulți, pentru acest moment, dar în comparație cu alte sezoane, numărul este infim.

În timpul săptămânii de Paște din 2019, din vremuri normale deci, peste un milion de turiști au sosit pe insulă, scrie Deutsche Welle.

Surse: libertatea.ro / ultimahora.es

Imaginile cu mii de nemți în vacanță în Mallorca, în plin val COVID, au stârnit nemulțumiri


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.