Dacă ați folosit această aplicație în Spania, ar trebui să o dezinstalați imediat!

Diaspora Madrid

Dacă ați folosit această aplicație în Spania, ar trebui să o dezinstalați imediat!

aplicatie, dezinstalare, radar covid, Spania

Dacă ați folosit această aplicație în Spania, ar trebui să o dezinstalați imediat! Aplicația mobilă creată de Ministerul Sănătății cu scopul de a „lupta” împotriva epidemiei de coronavirus, și-a încheiat activitatea. Astfel, funcționalitățile sale au încetat să mai fie funcționale, potrivit site-ului oficial.

COVID Radar a fost, pe hârtie, un ajutor tehnologic în mijlocul pandemiei. Acesta vă permitea să primiți notificări în cazul în care ați intrat în contact cu o persoană care fusese diagnosticată pozitiv pentru COVID-19, în ceea ce se numea „depistare automată”, ceea ce era esențial pentru a opri lanțurile de contagiune. Dacă l-am fi folosit cu toții și ar fi funcționat corect, este de înțeles.

Cu toate acestea, utilizatorii nu au considerat-o suficient de utilă și relativ puține descărcări, ca să nu mai vorbim de utilizare. Rezultatul practic a fost că COVID Radar abia a contribuit la înregistrarea a 1% din infecțiile confirmate.

În plus, a ajuns cu întârziere, defecțiunile sale au fost constante și, ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, a încălcat până la opt articole din GDPR, fapt pentru care Agenția pentru Protecția Datelor a mers până la a mustra guvernul spaniol. Și nu a fost singurul executiv pus sub semnul întrebării pentru nerespectarea vieții private.

Vezi și: Încă un șofer de camion, român, mort în accident pe o autostradă din Spania!

Rezumat al aplicației COVID Radar: un eșec total!

Mai multe țări au promovat aplicațiile de urmărire a COVID-19 pentru a ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului. La nivel global, utilizarea lor a fost minimă, în Spania și în alte părți, absolut insuficientă pentru atingerea obiectivelor.

De ce nu a fost utilizată o măsură tehnologică simplă care, printr-un mijloc atât de răspândit precum un smartphone, ar putea oferi beneficii tangibile în fața unei pandemii?

Motivul principal: lipsa garanțiilor de confidențialitate. Aceste asigurări nu au fost îndeplinite. Aplicațiile de urmărire COVID au fost de la bun început în pericol. Una sau mai multe agenții australiene de securitate și de informații au avut o zi plină și au colectat „întâmplător” date legate de aplicația de urmărire a contactelor COVIDSafe utilizată în Australia.

Iker Casillas surprinde cu un mesaj publicat pe o rețea de socializare în care susține că este “gay”!

În Israel a fost și mai rău. Aplicația a fost atât de controversată încât instanțele au ordonat închiderea ei.

În cazul în care, din păcate, o pandemie sau o situație similară revine, ar fi o idee bună să se pregătească un mediu digital care să îndeplinească obiectivele propuse, respectând în același timp drepturile. Acest lucru nu a fost valabil și în cazul aplicațiilor Radar COVID sau al aplicațiilor similare din alte țări.

Dacă ați instalat aplicația, ar trebui să o dezinstalați imediat, deoarece, pe lângă faptul că este inutilă, poate fi folosită pentru a introduce programe malware odată ce nu se mai investește în întreținerea platformei.

Sursa: https://radarcovid.gob.es/home

Dacă ați folosit această aplicație în Spania, ar trebui să o dezinstalați imediat!


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu