Constantin Brâncuşi abandonat la Târgu Jiu. La împlinirea a 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, Muzeul de Artă din Craiova şi-a îmbogăţit zestrea cu bustul marelui sculptor. Bustul lui Constantin Brâncuşi, turnat în bronz a fost donat muzeului de familia lui Tomiţă Ţuţuianu.

Sărbătorirea a 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși – proiecție film documentar ICR Madrid

Opera este replica mărită a unui bust realizat în pastă de modelaj de Miliţa Pătraşcu, o fostă elevă a lui Constantin Brâncuşi, în al cărui atelier din Paris a început să lucreze în anul 1919 (până în 1923). Bustul executat de Miliţa Pătraşcu este o realizare artistică de excepţie. A fost prima dată când marele Constantin Brâncuşi a admis să i se facă bustul.

Ministerul Culturii nu a alocat niciun leu pentru capodoperele lui Brâncuși din Târgu Jiu

Nici în acest an ansamblul monumental nu este o prioritate pentru ministrul Culturii. În bugetul de stat nu este prevăzută nicio sumă pentru restaurarea capodoperelor de la Târgu Jiu. Acestea nu se regăsesc între cele opt obiective majore de patrimoniu, în viziunea Ministerului Culturii.

Vezi și:

Compania TAROM a demarat procedurile de restructurare a personalului

Incendii și ciocniri cu Mossos în a cincea seară de proteste în Catalonia

Printre investițiile în infrastructura culturală prinse în bugetul pentru 2021 se regăsește, ”restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a imobilului Casa „Barbu Gănescu”, imobil în care funcționează Muzeul Național ”Constantin Brâncuși”.

Surse: radiooltenia.ro / bizmagazin.ro

Constantin Brâncuşi abandonat la Târgu Jiu. La Craiova bustul lui, donat Muzeului de Artă


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.