Incendii și ciocniri cu Mossos în a cincea seară de proteste în Catalonia. Zeci de mitinguri au avut loc sâmbătă în orașele spaniole, în a cincea zi de proteste de la arestarea rapperului catalan Pablo Hasél. Principalele altercații s-au produs în Catalonia. În total, 34 de persoane au fost arestate.

Poliția a arestat 31 de persoane în Barcelona, doi minori în Tarragona și un alt minor în Lleida

Aproximativ 6.000 de persoane, potrivit Guardia Urbana, s-au adunat în jurul orei 19:00 la Barcelona, ​​în Plaza de Universitat. Poliția a evacuat câteva străzi din apropiere și au îndepărtat containerele de gunoi pentru a evita formarea baricadelor și incendierea acestora.

Compania TAROM a demarat procedurile de restructurare a personalului

Manifestația a fost organizată de Platforma Pablo Hasel Libertad, la care s-au alăturat grupuri de stânga independentistă. Mai târziu, revoltele au degenerat și manifestanții s-au mutat în centrul orașului, unde au distrus geamurile unor magazine după care le-au jefuit.

Alte persoane au incendiat chiar intrarea principală a clădirii Bursei de Valori din Barcelona. ​​Flăcările nu au afectat interiorul clădirii și au fost stinse la scurt timp de către pompierii.

Într-un alt punct din centrul orașului, au fost sparte unele ferestre ale clădirii moderniste Palau de la Musica. De asemenea, s-au produs ciocniri și în alte zone ale Cataloniei. La Lerida, o patrulă de polițiști pe motociclete a fost atacată aruncându-se obiecte asupra lor.

Incendii și ciocniri cu Mossos în a cincea seară de proteste în Catalonia


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.