Comunitatea românească este cea mai numeroasă din Regatul Spaniei!

Diaspora Madrid

Comunitatea românească este cea mai numeroasă în topul comunităţilor de străini din Regatul Spaniei

comunitate, numar, numeroasa, romaneasca, romani, Spania, straini, top

Comunitatea românească este cea mai mare din Spania! Românii au ajuns pe primul loc în topul comunităţilor de străini din Regatul Spaniei. Ei reprezintă acum cea mai numeroasă comunitate din aceasta ţară cu peste 1.093.231 de rezidenți înregistrați oficial.

De peste trei decenii românii aleg sa emigreze în Spania, ţară care i-a primit cu brațele deschise. De-a lungul timpului numărul lor a tot fluctuat, depinzând de condițiile economice și de ofertele de muncă. În ultimii doi ani din cauza pandemiei peste 300.000 de români au fost șterși din evidenţele spaniole. Aceștia întorcându-se fie acasă la cei dragi, fie emigrând spre alte state.

Statisticile oficiale arata că numărul străinilor rezidenți în Spania a depășit pentru prima dată cifra de șase milioane (6.007.553) la 31 decembrie 2021. Românii sunt cei mai mulți iar numărul lor este în continuă creștere.

În total, cincisprezece naționalități reprezintă aproape 75% din numărul total de rezidenți străini în Spania. Iar șapte dintre acestea provin din țări ale UE, printre care se remarcă România (18%) și Italia (6%).

Cetățeni străini rezidenți în Spania la sfârșitul anului 2021

Într-un top al comunităților de străini pe primul loc se afla comunitatea românească cu 1.093.231 de rezidenți în Spania. Pe al doilea cea marocană cu 829.992 și cea britanică cu 407.628. Sunt urmate de italienii (377.143) și chinezi (231.019).

Majoritatea comunităților se află în regiunile Catalonia, Comunitatea Madrid, Andaluzia și Comunitatea Valenciană și șapte provincii (Madrid, Barcelona, ​​Alicante, Malaga, Valencia, Insulele Baleare și Murcia).

Vezi și:

Transport Public la Madrid

Canale TV românești online, pe orice dispozitiv, oriunde te-ai afla!

Avocat român în Spania. Servicii juridice pentru românii din diaspora!

Pe de altă parte, Ceuta, Palencia, Soria și Zamora sunt provinciile cu cel mai mic număr de străini rezidenți, cu mai puțin de 12.000 de străini rezidenți fiecare.

Almería, Insulele Baleare, Lleida, Girona și Alicante sunt provinciile cu cea mai mare proporție de populație străină în rândul locuitorilor lor la 31 decembrie 2021.

Sursa: epdata.es / europapress.es

Comunitatea românească este cea mai numeroasă în topul comunităţilor de străini din Regatul Spaniei


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true” success_message=”Succes! A fost trimis un email pentru a-ți confirma abonamentul. Te rog găsește emailul acum și dă clic pe „Confirmă urmărirea” pentru a începe abonarea.”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.