CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic conform Hotărârii 59. Spania rămâne pe lista roșie

Diaspora Madrid

CNSU a publicat noua listă care intră în vigoare cu data de 15 august 2021. Spania rămâne pe lista roșie

Actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic, CNSU, Diaspora, Romania, spania pe lista rosie

CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat pe coduri de culori. Începând de azi, 13 august, la trecerea frontierelor din Uniunea Europeană vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente de vaccinare, de trecere prin boală sau ale rezultatului negativ la un test Real-time PCR.

În zona roșie intră: Grecia, Turcia, Muntenegru, Statele Unite, Israel, Maroc; Puerto Rico, Costa Rica, Marea Britanie, Franța, Islanda, Irlanda și Portugalia.

În zona galbenă se mai află: Olanda, Malta, Kuwait și Panama, Estonia, Lituania, San Marino; Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Federația Rusă sau Insulele Bermude.

Spania rămâne pe lista roșie.

Lista intră în vigoare începând cu data de 15.08.2021, ora 00:00. 

Lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-din-12.08.2021

Doar cu certificate digitale la trecerea frontierelor din UE începând de vineri, 13 august

Începând de azi, pentru trecerea frontierelor de stat la nivelul țărilor Uniunii Europene vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test PCR doar certificatele digitale. Acestea sunt documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor, accesând site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Certificatul digital este necesar numai acolo unde la trecerea frontierei unui stat al Uniunii Europene se solicită adeverință de vaccinare sau test.

ANAT precizează că pentru țări care nu impun nimic suplimentar turiștilor, precum Bulgaria, sau la întoarcerea din țările aflate pe lista verde, nu este necesară prezentarea certificatului digital.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta  

HOTĂRÂRE

Art.1 – (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de  incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre,  în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care  se instituie măsura carantinei. 

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 15.08.2021, ora 00:00. 

Art.2 – Hotărârea nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe  baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei  asupra persoanelor care sosesc din acestea în România, publicată în Monitorul Oficial al  României, Partea I, nr. 658 din 2 iulie 2021, cu modificările și completările ulterioare, se  modifică după cum urmează: 

  1. Articolul 9 se abrogă. 
  2. Articolul 91 se modifică și va avea următorul cuprins: 

Vezi și:

Snickers retrage o reclamă din Spania în urma acuzațiilor de homofobie(video)

Sărbători legale în Spania 2021, valabile pe întreg teritoriul național. Calendarul include Comunitățile Autonome

Art. 91- (1) Membrii delegațiilor sportive precum și artiștii și stafful acestora, care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, organizate pe teritoriul național, din țări aflate în  zona roşie de risc epidemiologic, se exceptează de la măsura carantinei instituită conform  prevederilor prezentei hotărâri dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru  infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi  participă doar la activităţi în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate. 

(2) Excepţia prevăzută la alin. (1) se aplică şi membrilor delegațiilor sportive precum și artiștilor și staffului acestora, cetăţeni străini sau apatrizi; definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ce sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de  divertisment organizate pe teritoriul național, indiferent de zona de risc epidemiologic în care este încadrată ţara din care sosesc, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT 

PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate.

Art.3 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor  acestora. 

CNSU a publicat noua listă care intră în vigoare cu data de 15 august 2021. Spania rămâne pe lista roșie


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.