Bărbatul care a declarat că a stat 35 de ani în comă, a recunoscut că a minţit şi a prezentat scuze pentru povestea lui, informează News.ro. Presa spaniolă și internațională a scris în ultimele săptămâni despre José Manuel Blanco Castro, alias Manel Monteagudo.

Publicația El Mundo a verificat spusele lui şi, potrivit ziarului, experţi în neurologie, persoane apropiate lui şi spitalul care l-a tratat au oferit suficiente informaţii contradictorii pentru ca această istorie să fie pusă sub semnul întrebării. Monteagudo nu a fost de găsit pentru a oferi detalii.

TVE însă a vorbit cu el şi galicianul a recunoscut că nu a stat 35 de ani în comă.

Trebuia să renunţ la ea (la poveste – n.r.)mai înainte, pentru că mi-a scăpat de sub control, în niciun moment nu am vrut aşa ceva. Îmi asum toată vina şi accept tot ce mi se spune”, a declarat el.

Povestea l-a făcut faimos

Monteagudo a devenit popular în ultima perioadă după ce a afirmat că, în urma unui accident din tinereţe, pe un vapor în Irak, a stat 35 de ani în comă. El a spus acest lucru inclusiv într-un interviu RTVE. Îndoielile ridicate de relatare au dus la o anchetă detaliată făcută de postul de televiziune.

Povestea lui, care circula în 2019, nu coincidea nici cu o alta, publicată de el pe Facebook în 2017, când afirma că accidentul de atunci i-a lăsat sechele, însă că nu a ajuns în comă.

Vezi și:

„Lecţia de Istorie Vie” organizată la Madrid pentru elevii care urmează cursul LCCR din Spania

Despre “GRUPUL” care conduce lumea! | OPINII

Procedurile privind obţinerea permisului de rezidenţă de către cetățenii străini în Spania

În emisiunea „La Hora de La 1”, Monteagudo şi-a menţinut povestea oferind detalii despre ce a văzut atunci când s-a trezit. Se afla în Galicia şi nu îşi amintea nimic din ce se întâmplase, nici că revenise în Spania.

Potrivit lui, iubita din tinereţe, Conchi, l-a îngrijit în toţi aceşti ani şi a devenit apoi soţia lui.

Totuşi, Monteagudo şi-a schimbat povestea de mai multe ori, detaliile fiind diferite în interviuri și biografia publicată în noiembrie 2021 de Asociación de Escritoras y Escritores en Lengua Gallega (AELG).

Bărbatul care a declarat că a stat 35 de ani în comă recunoaște că a minţit


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Abonează-te la blog prin email

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16px” custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.

Urmărește știrile DiasporaMadrid.com pe Telegram.